Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Bandırma´lı öğretmenden ?Kayadibi Mahallesi? isimli roman

Bandırma´lı öğretmenden ?Kayadibi Mahallesi? isimli roman

Bandırma´lı öğretmen Harun Sağlam´ın ilk romanı ?Kayadibi Mahallesi? çıktı.

Bandırma´lı öğretmen Harun Sağlam´ın ilk romanı ?Kayadibi Mahallesi? çıktı.
Bandırma´lı Beden Eğitimi Öğretmeni Harun Sağlam´ın ilk kitabı ?Kayadibi Mahallesi´ Kerasus Kitap yayınlarından çıktı.
Çektiği kısa filmler ve bu filmlerden aldığı ödüller ile adından sıkça söz ettiren Harun Sağlam, bu kez edebiyat dünyasında adından söz ettirecek. Kitabın kapağını sosyal medya hesabından paylaşan Sağlam, ?Öznesi insan olmayan balık hikayeleri. Bandırma´nın ve başka denizlerin balıkları şimdi kitapçılarda!? iletisiyle kitabının müjdesini verdi.
Kitabın fikir aşamasından söz eden Harun Sağlam, ?Kitabı yazma amaçlarımdan biri çevre duyarlılığına farklı bir bakış açısı sunmak. Sıradan olduğunu düşündüğümüz davranışların farklı bir bakış açısıyla ne kadar anormal olduğunu göstermek. Ben de kitaptaki gibi bir oltacıydım ve balıkları kandırıp tavaya alabilmek için elimden geleni yapıyordum. Bu sırada da balıkların tarafında neler oluyor olabilir diye düşünüyordum. Hikayeler de böyle ortaya çıktı. Zaten çoğu yaşanan şeyler. Kitapta olanları çıkıp denize bakarsanız görürsünüz. Denizin iki yüzü bölümünde yaşananları daha geçen akşam balık halinin orada gördüm. Kefaller boruların ağzına kadar gelmiş oradan gelen atıklarla beslenmek için yarışıyorlar. Deniz otobüslerinin seferlerine başlayışından, Livatya´nın halk plajı geçmişine kadar her şeyi balıkların hayatında nasıldır diye yazmaya çalıştım. Çevrecilik konusunda insan odaklı olmanın samimiyetini sorguladım.? dedi.
Kitabın yayınlanması için pek çok insanın desteği olduğunu söyleyen Harun Sağlam ?Kitabın çıkması için Onur Göçmez ve Erdek´ten Ufuk Yüksel destek oldu. Ama ilk adımı atmamı sağlayan arkadaşım Çağrı Duman´dı. Kitapta teşekkür ettiğim diğer herkesin desteği de çok değerliydi.? diyerek sözlerine ekledi.
Haber : Ozan Ertuğrul



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli