Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Bandırmalı pazarcılar, bizim tezgahlarda ürünler daha ucuz

Bandırmalı pazarcılar, bizim tezgahlarda ürünler daha ucuz

Bandırma Sebze, Meyve ve Balıkçılar Odası Başkanı Erkan Alpsu, pazaryerini dolaşarak marketlerle olan fiyat farkını kıyasladı.

Bandırma Sebze, Meyve ve Balıkçılar Odası Başkanı Erkan Alpsu, pazaryerini dolaşarak marketlerle olan fiyat farkını kıyasladı.
Alpsu´nun pazaryeri ziyaretinde esnaf ürünlerinin marketlere göre % 50-60 oranında daha ucuz olduğunu ileri sürdü.
Zincir marketlerle pazar yerleri arasında olan fiyat farklarını, pazarcı esnafın HES Kodu tepkisini bizzat pazarcı esnafından ve vatandaşlardan dinleyen Alpsu, pazar yerleri ve marketlerdeki fiyatlar kıyaslandığınızda hepsinin pazaryerlerinde % 50-60 daha ucuz olduğunu ifade etti.
Esnafın karın tokluğuna çalıştığının altını çizen Alpsu, ?Kimsenin büyük paralarda gözü yok, günde 100 lira kazandı mı pazarcı esnafından mutlusu yok. Burada çoğu esnaf Bağ-Kur´unu, yer parasını ödeyemiyor. Herkes burada amme hizmeti yapıyor. Pahalılık yok kazanmasa bile bir umut pazar yerine gelip mücadele veriyor. Fiyatlarda istikrar isteniyorsa devlet ilk önce stokçuların peşinde koşsun bu işte parayı kazanan aracı ve stokçu.? dedi.
Antalya´da ürünlerin çiçeğindeyken satın alındığını, patatesi, soğanı depolarına stokladıklarını, muzun daha dalındayken satın alındığını aktaran Alpsu, asıl parayı bunların kazandığını, pazarcının bedava hamallık yaptığını dile getirdi.
Marketlere kıyasla pazar yerlerinde fiyatların ucuz olduğunu işaret eden Alpsu, "Her zaman için marketlere kıyasla pazar yerleri ucuzdur. Hiçbir zaman marketler bizim sattığımız çeşidi bulunduramaz ve satamazlar. Nerede marketler böyle taze yiyecekleri bulup satabilecekler. Pazar yerinde peynircilik yapan arkadaşlarımız var mesela. Onlarca çeşit peynir satıyorlar. Tadıyorsun, hoşuna giderse alıyorsun. 20 liraya da 50 liraya da peynir var. Pazaryerinde HES kodu soruyorsan markette de soracaksın." diyerek sözlerine ekledi.
Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false