Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Bandırmalı iş adamı Çetin Sever vefat etti

Bandırmalı iş adamı Çetin Sever vefat etti

Bandırmalı iş adamlarından, Renault otomobilleri baş bayii Çetin Sever(85) yaşamını yitirdi.

Bursa Medicana Hastanesi’nde, pazartesi günü geçirdiği kalp ameliyatının ardından yoğun bakımdan çıkamayan Sever, yaşama veda etti.

01.01.1938’de, Bandırma’da doğan Sever, ilkokul, ortaokul ve lise öğrenimini Bandırma’da tamamlamasının ardından yüksek öğrenime girmeyerek ticarete atılmıştı. 

1972 yılında, Türkiye’de yeni gelişen otomotiv sektörüne, “Osman Zeki Sever ve Oğulları Kolektif Şirketi” ismi altında girerek, Renault otomobillerinin bayiliğini alan Çetin Sever, 1989-1992 yılları arasında da Bandırma Ticaret Odası başkanlığı görevini yürütmüştü. 

Bandırma Belediye Meclisi’nde de önce Adalet ve Kalkınma Partisi üyesi, ardından bağımsız olarak görev yapan Çetin Sever, Bandırma Kültür ve Eğitim Vakfı mütevellileri arasında da yer alıyordu.

Sever, Bandırma Ticaret Odası Başkanlığı döneminde, Bandırma’nın il olması amacıyla girişimlerde bulunmuş, Bandırma’nın sembolik “80” il numaralı plakasını da hazırlamıştı.

Evli ve üç çocuk babası olan Çetin Sever’in cenazesi, 6 Nisan 2023 Perşembe günü İmam Hatip Tatbikat Camii’nde kılınacak öğle namazının ardından, Bandırma mezarlığında toprağa verilecek.

Haber Merkezi 



Anahtar Kelimeler: Bandırmalı adamı Çetin Sever vefat
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı