Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Bandırma’lı iş adamlarını sanatçıya ilgisiz olmakla itham etti

Bandırma’lı iş adamlarını sanatçıya ilgisiz olmakla itham etti

Bandırmalı ressam Ayten Çağlar: “Bandırmalı iş adamları sanatçıya ilgisiz”

Bandırma’nın yetiştirdiği önemli ressamlardan biri olan Ayten Çağlar, “Ressamlar, özel insanlardır. Resim yapmak büyük tutku” dedi. 
Bandırma’da, “Atölye Panormos”ta çalışmalarını sürdüren Çağlar, 39 yıldan beri resim sanatının içinde olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Çok küçük yaşlardan beri resim çizmeye çok meraklıyım. Çocukken, elimden kağıt-kalem hiç düşmezdi. Resim, 39 yıldan beri elimde bir çocuk gibi büyüdü. Bu 39 yılın son 25 yılını atları çizmeye ayırdım. ‘At, Türk’ün Kanadıdır’ projesi kapsamında, atları çiziyorum. Annem, ata çok iyi binermiş. 25 yıldan beri at resimleri çiziyorum ve bunu ‘ustalık dönemim’ olarak görüyorum. Çok özel bir hayvan olan atların anatomisi de insana benziyor. Atlar, ulaşılması güç asaletin simgesi, ihtişam ve gücün birleştiği, sığınılacak, güven verici dostlar.” 
Resim yaparken huzur bulup, saatlerin nasıl geçtiğini anlayamadığını vurgulayan Çağlar, bugüne dek yurt içinde ve yurt dışında çeşitli kentlerde 21 kişisel sergi açtığını belirterek, şu değerlendirmede bulunuyor: “Resim yaparken adeta yok oluyorum. Zamanı unutuyorum. Kimi zaman 10 saat aralıksız çalıştığım oluyor. 39 yıldan beri kendi kendimle yarıştım ve sanatımla kendimi kabul ettirdim. Mayıs ayı içinde Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın davetiyle ‘Avlu Kongre Merkezi’nde sergim açılacak.” 
Önceki yıllarda, Bandırma’da Ekrem Kahraman ile resim çalışması yaptığına işaret eden Çağlar, “Bandırma’da, özellikle iş adamları, sanata ve sanatçılara hiç destek olmuyor. Bana da en küçük bir destek verilmedi” diye konuştu. Haber: Önder Balıkçı 
Haber : Önder Balıkçı



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı