Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Bandırma´nın içme suyu tehlikede!

Bandırma´nın içme suyu tehlikede!

Bandırma Belediye Başkan Yardımcısı Ozan Onur, Bandırma´nın içme ve kullanma suyunun alındığı Gönen Barajı regülatörünün yakın-larına bir termik santral kurulma girişimi olduğuna dikkat çekerek, ?Eğer bu gerçekleşirse Bandırma, çıra gibi yanar? dedi.

Bandırma Belediye Meclisi´nin Ocak ayı toplantısının sonunda gündem dışı söz alarak, kurulmak istenen termik santral için Çevre Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporu için çalışmalar yapıldığına işaret eden Onur, şunları söyledi:
?Suyumuzun geldiği Gönen Barajı yakınında, Yenice ilçesinin Çırpınar Köyü bölgesinde, göle 3 kilometre uzaklıkta bir termik santral yapılması için girişimler başlatıldı. 1,5 yıl önce, Orman İşletme Müdürlüğü, Orman ve Su İşleri Bakanlığı kararıyla baraj civarındaki koruma bandını 8 kilometreden, 3 kilometreye düşürmüştü. Şimdi, barajı 3 kilometrelik bölgede bir termik santral kurulmak isteniyor. Bandırma için bu konu siyaset üstüdür ve çok önemlidir. Bu santrale tüm siyasi partiler dahil, Bandırma olarak karşı çıkmalıyız.?
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Bandırma içme suyu tehlikede
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı