Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Bandırma´nın kurtuluşu törenlerle kutlandı

Bandırma´nın kurtuluşu törenlerle kutlandı

Bandırma´nın düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıldönümü 17 Eylül Perşembe günü törenlerle kutlandı.

Bandırma´nın düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıldönümü 17 Eylül Perşembe günü törenlerle kutlandı.
Cumhuriyet Meydanı´nda yapılan törenlere Bandırma İlçe Kaymakamı Tuncay Sonel, AK Parti Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı, Hava Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Mustafa Rüştü Çelenk, Belediye Başkanı Dursun Mirza, Kırkpınar Başpehlivanı Orhan Okulu ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Atatürk Anıtı´na çelenk sunulmasıyla başlayan tören Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve şehitler için bir dakikalık saygı duruşu sonrasında İstiklal Marşı´nın okunmasıyla devam etti. Günün anlam ve önemini belirten konuşma Belediye Başkanı Dursun Mirza tarafından yapıldı
Konuşmasında, 17 Eylül tarihinin Bandırma´nın kurtuluş günü olmanın yanında, Kurtuluş Savaşı için de ayrı bir önem taşıdığını anlatan Başkan Mirza, ?Türk yurdunu işgale yeltenen düşmanla silahlı son muharebeler Bandırma Ayyıldıztepe´de yaşanmıştır. Tüm dünyaya meydan okuyarak kazandığımız Kurtuluş Savaşı, ancak özgürlük ve vatan uğruna ölüme güle oynaya koşan kahramanların yazabileceği bir destandır. Bu destanı yazan kahramanları anlatacak sözcükleri bulabilmek mümkün değildir.? diye konuştu.
Kurtuluş Savaşı´nda bizi dize getiremeyenlerin hala çirkin emellerinden vazgeçmediklerine dikkat çeken Mirza, şöyle devam etti:
"Bizi bölerek güçsüzleştirmeye çalışıyorlar. Aynı cephede aynı kutsal değerler için savaşan Mehmetlerin arasına ayrılık tohumlarını ekmeye uğraşıyorlar. Türk, Kürt, Alevi, Sünni diye bizi birbirimize düşman etmeye çalışıyorlar. Pek çok hayalleri, umutları, gelecek planları olan o gençleri kara toprağa vermenin acısını artık yaşamak istemiyoruz.?
Haber: Erdem Özcan



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli