Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Bandırma´nın kurtuluşunun 98. yıldönümü törenlerle kutlandı

Bandırma´nın kurtuluşunun 98. yıldönümü törenlerle kutlandı

Cumhuriyet Alanı´ndaki ilk törene, Bandırma İlçe Kaymakamı Günhan Yazar, 6. Ana Jet Üssü ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Oğuz Okuyucu, Bandırma Belediye

Cumhuriyet Alanı´ndaki ilk törene, Bandırma İlçe Kaymakamı Günhan Yazar, 6. Ana Jet Üssü ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Oğuz Okuyucu, Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun, CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Cumhuriyet Başsavcısı Cüneyt Demirdaş, Bandırma 17 Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, daire amirleri, siyasi parti ve STK temsilcileri, gaziler ile vatandaşlar katıldı.
Atatürk Anıtı´na çelenklerin bırakılmasının ardından saygı duruşunda bulunulup kutlamalara konuk olarak katılan Balıkesir Bakım Mühimmat Okulu ve Eğitim Merkezi Bölge Bandosu tarafından İstiklal Marşımız seslendirildi.
Törende konuşan Belediye Başkanı Tolga Tosun, Bandırma´nın Kurtuluş Savaşı´nda çok önemli bir yeri olduğuna dikkat çekti.
Ay yıldızlı Bayrağımızın Bandırma semalarıyla bir daha inmemek üzere yeniden buluştuğu bu onurlu ve gururlu günün sabahında yine hep beraber olunduğuna vurgu yapan Başkan Tosun, ?Bizler bugünün heyecanını ve coşkusunu tam 98 yıldır yaşıyoruz ve her yıl bu duygularımız bir önce ki yıla göre artarak sürüp gidiyor. 17 Eylül, kanımızın son damlası akmadan vatanın bir karış toprağından bile vazgeçmeyeceğimizin kanıtıdır. 17 Eylül Bandırma´yı, işgalin kasvetine boğan kara bulutların, toprağımıza, aşımıza göz koyan emperyalistler ve onların uşaklarının derslerini alarak buralardan çekilip gittikleri gündür. 17 Eylül Bandırma´mızın bayramıdır. İşte bu yüzdendir ki her 17 Eylül´de göğsümüz kabarıyor, yüreklerimiz çarpıyor, gözlerimiz yaşarıyor. Bandırma işgal yıllarının acılarını ve sancılarını en derinden yaşayan yerlerden biridir. Türk Milletinin bağımsızlığına, özgürlüğüne ve toprak bütünlüğüne yapılan bu işgalden kurtulmak gerekiyordu. Vatan toprağı ve tam bağımsızlığı için ayağa kalkan Türk Milleti, bir çift mavi gözün ışığında büyük bir kurtuluş mücadelesine başladı. Sırasıyla İnönü´de, Dumlupınar´da, Sakarya´da destanlar yazdık. Başkomutan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ?Ordular İlk Hedefiniz Akdeniz İleri? emriyle başlayan Büyük Taarruzla zafere ulaştık. 17 Eylül sabahı Kurtuluş Güneşi Bandırma´da doğdu.? dedi.
Program, Bandırma´nın düşman işgalinden kurtuluşunun 98. Yıldönümü nedeniyle Barış Manço Kültür Merkezi Melih Çınar Sergi Salonu´nda ?Cumhurbaşkanlığı Osmanlı Arşivinden Milli Mücadelede Bandırma? konulu belge ve fotoğraf sergisi açılışı ile devam etti. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kent Arşivi Müdürlüğü tarafından hazırlanan sergi 17-28 Eylül 2020 tarihleri arasında ziyaret edilebilecek.
Son Kurşun Anıtı´ndaki ikinci törende ise anıta çelengin bırakılmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Kur´an-ı Kerim tilaveti ve dua edildi.
Haber : Ahmet Pesen



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı