Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Bandırma´nın sorunları ve çözüm önerileri dile getirildi

Bandırma´nın sorunları ve çözüm önerileri dile getirildi

Bandırma Sanayici ve İşadamları Derneği (BANSİAD) tarafından düzenlenen Bandırma´nın sorunlarının görüşülüp çözüm önerilerinin dile getirildiği ?İstişare Toplantısı? Eken Prestige Oteli´nde yapıldı.

Bandırma Sanayici ve İşadamları Derneği (BANSİAD) tarafından düzenlenen Bandırma´nın sorunlarının görüşülüp çözüm önerilerinin dile getirildiği ?İstişare Toplantısı? Eken Prestige Oteli´nde yapıldı.
Toplantıya Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, 17 Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Ticaret Odası Başkanı Mehmet Kılkışlı, Borsa Başkanı Halit Sezgin, MÜSİAD Bandırma Şubesi Başkanı Ahmet Çömez, Devlet Hastanesi Başhekimi Muzaffer Şenveli, Bandırmaspor Başkanı Erhan Elmastaş, oda başkanları ve işadamları katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını BANSİAD Başkanı Yalçın Cömert yaptı.
Bir önceki toplantının sonuç raporunu sunan Yalçın Cömert, ?Bandırma´nın en önemli sorunların biri çöplük, katı atık depolaması. Ayyıldız mahallesi kentin yegane gelişme alanlarından biri. Kartalçeşme ve çevresini çöplük görüntüsü rahatsız etmekte. Yatırımcının buraya yatırım yapmamasına neden olmakta. Dileğimiz bunun çok kısa zamanda yapılması dileğimizdir. Bir diğer taraftan balık sezonu açıldı. Bandırma bulunduğu yer Marmara Denizi balıkların göç yollarının uğrak noktasıdır. Ama biz maalesef evsel atıklarımızla bu denizi kirletmekteyiz. 150 bin nüfuslu bir şehirde ki 600 bin olacağı söyleniyor. Biz hala bu denizi kirletiyoruz. Burası hem bizim ama aynı zamanda bu dünya mirası bir deniz olup sahip çıkılması gerekir. Bu kentte 100 binlik planlar yapıldı heyecan duyduk. Planlarda yeni iş alanları sanayi alanları gözüküyor. Doğruda Bandırma´nın istihdama ihtiyacı var. Yeni iş alanlarına ihtiyacı var. Ancak bu planlar 100 binlik planlar. 5 binlik planlar olmadan hiçbir şeklide hayata geçmesi mümkün değildir.? dedi.
Kaymakam Günhan Yazar, toplantıda yaptığı konuşmada Bandırma´yı nasıl gördüğünü anlattı.
Yazar ?Bandırma demiryolu, havayolu imkanı olan şehirlerarası karayolu üzerinde olan Türkiye´nin beşinci limanına sahip olan İstanbul, Bursa ve Kocaeli gibi sanayi merkezlerinin hemen dibinde sahip olunması gereken bütün potansiyele sahip olan bir yerden bahsediyoruz. Bandırma 2 binli yılları çok iyi değerlendirmiş, 2 binden 2011-2012´ye kadar büyük bir gelişme ivmesi yakalamış, ticaret hacmini üç katına çıkarmış, ama 2012´ ler de ne olmuşsa birden tersine dönmüş ticaret hacmimiz azalmaya başlamış.? diye konuştu.
Kaymakam Yazar, kurtuluş reçetesi olarak ise şu üç öneride bulundu: ?2018 yılında spor salonu ve kültür merkezimizin inşaatına başlarsak, üniversitemizin yeni inşaatlarına başlanıp, yeni birimlerinin açıldığını görürsek, önümüzdeki yıllar başarılı olacaktır.?
Belediye Başkanı Dursun Mirza konuşmasında ?Bandırma´nın gelişmesini en çok gerektiren önünü açacak olan, gelişmesini sağlayacak olan olay; 100 binlik planların kabulü, buna uygun Büyükşehir Belediyesi tarafından 5 binlik planların yapılması, belediyemiz tarafından ona uygun olarak binlik planların yapılması. Biz artık Bandırma olarak, planlı kentleşmek istiyoruz, planlı sanayileşme olsun istiyoruz.? dedi.
17 Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, ?Şu anda 10 bin 700 civarında öğrencimiz var. Eğitim-öğretim başladı. Yatırımların sonuna geldik. Şu anda uygulama projelerimiz bitmek üzere. Merkezi dersliği hemen bitirmek istiyoruz. Öğrenci yaşam merkezini tamamlamak eğer bütçemiz kalırsa kapalı spor salonunu da tamamlamak istiyoruz.? dedi.
Ticaret Odası Başkanı Mehmet Kılkışlı, toplantıda hep Bandırma´nın sorunlarının konuşulduğuna dikkat çekerek şunları dile getirdi: ?Bence bu sorunları konuşmak yerine Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur ile konuşmak daha mantıklı olacak. Yapılmayanları sebeplerini kendisine soralım. Sorunların muhatabı ile Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza´yı karşı karşıya bırakmayalım. Üniversitesi, hastanesi olarak gidip birlikte çözüm arayalım. Bence daha akılcı bir çözüm bulacağımıza inanıyorum. Tarım Bakanı ile yer sorunu ile ilgili üniversitenin talebini rektörümüze bırakmayıp, bizlerde öncülük yapıp, heyet olarak kendisine gidelim.? dedi.
Borsa Başkanı Halit Sezgin´de toplantıları uzatmanın doğru olmadığına dikkat çekti.
MÜSİAD Başkanı Ahmet Çömez, Bandırma´nın sorunlarını 6-7 Ekim tarihlerinde yapılacak olan Genel İdare Kurulu toplantısında Tarım Bakanı´na sunacaklarını bildirirken, Devlet Hastanesi Başhekimi Muzaffer Şenveli hastanedeki gelişmeler hakkında bilgi verip, işadamlarından destek istedi.
Bandırmaspor Başkanı Erhan Elmastaş, Bandırmaspor ve Bandırma için, herkesimi birleşmeye davet etti.
Konuşmaların ardından oda temsilcileri de toplantıda görüşlerini katılımcılarla tek tek paylaştı.
Haber: Ahmet Pesen



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false