Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Bandırma´nın tarihi yenilendi

Bandırma´nın tarihi yenilendi

?Bir Zamanlar Bandırma? isimli kitap yakında piyasada

Bandırma Belediyesi tarafından başlatılan çalışmayla çok önemli bir kültür hizmeti daha çok yakında ilçe halkı ile buluşuyor.
Çalışmaları uzun zamandır sürdürülen Bandırma´nın eski fotoğraflarının bir araya getirildiği kitap çalışması tamamlanarak birinci bölümün baskısı yapılırken, ciltleme işlemine geçildi.
Toplam 384 sayfadan oluşan ?Bir Zamanlar Bandırma? adlı kitabın birinci bölümde 360 adet fotoğraf yer alıyor. Kitabın giriş bölümünde Bandırma´nın geniş bir tarihçesine de yer verildi.
Yaklaşık 3 yıldır sürdürülen hazırlık çalışmalarında binin üzerinde eski Bandırma fotoğrafına ulaşıldı. Bu kadar fazla sayıda fotoğrafın tek bir kitapta toplanması mümkün olmadığından, tüm fotoğrafların dört ayrı bölümde yayınlanması planlanıyor.
Baskısı tamamlanan birinci bölümde 1892-1937 yılları arasındaki fotoğraflar yer alıyor. Bugüne kadar ulaşılan en eski Bandırma fotoğrafından, Osmanlı dönemindeki Bandırma görüntülerine, işgal yıllarının acısını yansıtan fotoğraflardan Atatürk´ün Bandırma´yı ziyaretinde çekilen fotoğraflara ve Cumhuriyetin ilk yıllarında Bandırma´nın sağladığı gelişime tarihi bir akışla tanıklık edeceksiniz.
Edip Bülent Volkan, Erdem Özcan, Ahmet Pesen, Önder Balıkçı, Sebahattin Pıravadılı, Ömer Celalettin Gözükara, İsmail Ülker ve Feyza Ülker´den oluşan komisyon tarafından hazırlık çalışmaları yürütülen kitabın önümüzdeki hafta hazır olması planlanıyor.
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Bandırma tarihi yenilendi
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli