Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Bandırma´nın ?Zeyrek Gençleri´

Bandırma´nın ?Zeyrek Gençleri´

Bandırma´da bir grup lise öğrencisinin oluşturduğu, Zeyrek Gençlik ve Fikir Kulübü ihtiyaç sahibi okullara kitap yardımdan sokak hayvanlarına yuva yapımına kadar pek çok etkinlik düzenliyor.


Kulüp üyeleri ?Gittikçe bireyselleşen bu dünyada biz bir şeyleri beraber yapmak istedik. Bir şeyleri güzelleştirmek hâlâ mümkün? diyor.
2017 yılında Nazlı Öztay tarafından kurulan Zeyrek Gençlik ve Fikir Kulübü´nün ağırlığı lise öğrencilerinden oluşuyor.
Türkçede ?çabuk kavrayışlı, anlayışlı, uyanık, zeki kimse? anlamına gelen ?Zeyrek´ kelimesini kulüp ismi olarak belirleyen gençlerin temel amacı yaşadıkları topluma dokunabilmek. Kulübün kurucusu Nazlı Öztay ?Çekirdek kadromuz 12 kişi. Yeni katılımlarla birlikte 20-25 kişiyiz. Birbirini ile arkadaş ya da sima olarak tanıyıp kulüpte arkadaşlıklarını pekiştiren bir gençlik kulübüyüz. Temel amacımız; birlikte bir şeyler üretip insanlara ve yaşadığımız topluma dokunabilmek? dedi.
Zeyrek Gençlik ve Fikir Kulübü üyeleri yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi vererek ?Bandırma´daki bazı ilkokulları gezmiştik. Ya kütüphaneleri yok, ya da var ama kitaplar çok eski, yırtılmış ve öğrencilerin ilgisini çekmiyor. 100.Yıl İlkokulu ile başladık ve kendi kütüphanelerimizden yaklaşık 250 kitap bağışladık. İkinci kampanya Şehit Süleymanbey İlkokulu içindi. Bu kampanyayı çevremize duyurduk, herkes kendi okulunda sınıf sınıf gezip anlattı ve ciddi miktarda kitap topladık. Kendi aramızda bir miktar para topladık, bağış olarak gelen test kitapları vardı; onları ikinci el olarak satıp yeni kitap setleri aldık. Şimdi yeni bir kampanya yürütüyoruz ve yaklaşık 250 kitap topladık. Bunun dışında Kars´tan bir ilkokul öğretmeni ile iletişime geçtik, öğrencileri için kitap ihtiyacı var. Şimdi bunun için bir uğraş veriyoruz, kargo ciddi bir maliyet tutacak, bunun için çözüm arıyoruz. Enstrüman çalan ve şarkı söyleyen arkadaşlarımızla sokak müziği yapıp topladığımız para ile projelerimizde kullanabiliriz. Kısacası Zeyrek´te her şey dayanışma içinde yürüyor? dedi.
Haber : Ozan Ertuğrul



Anahtar Kelimeler: Bandırma Zeyrek Gençleri
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli