Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Bandırma’nın gözbebeği okul Cumhuriyet İlkokulu

Bandırma’nın gözbebeği okul Cumhuriyet İlkokulu

Öğrenci sayısı açısından Bandırma’nın en büyük okulu olan Cumhuriyet İlkokulu’nun müdürü Mustafa Akgül, “Veliler ve öğrencilerin okulumuzu tercih etmesinden mutluluk duyuyoruz” dedi.

4 yıldır müdürlüğünü yaptığı okulun ilkokul bölümünde 1197, ana okulu bölümünde ise 105 öğrenci olmak üzere toplam 1302 öğrenciye eğitim-öğretim verdiklerini belirten Akgül, şunları söyledi:
“Çok kaliteli ve özverili bir öğretmen kadrosuna sahibiz. Yöneticiler dahil 63 öğretmenimiz var. 1983 yılında eğitim-öğretime başlayan okulumuz, A ve B bloklarından oluşuyor. A blokta, 2020 yılında, deprem riskine karşı güçlendirme yapıldı. B blok ise zaten 2028 yılında, yeni deprem yönetmeliğine uygun olarak inşa edildi. Kısacası velilerimiz ve öğrencilerimizin içi rahat olsun.”
SOSYAL ETKİNLİKLER DE ÖNEMLİ
Okullarında, kaliteli bir eğitim-öğretimin yanı sıra sosyal, kültürel ve sportif etkinliklere de büyük önem verildiğinin altını çizen müdür Akgül, şu değerlendirmede bulundu:
“Okulumuzda, ‘Çocuk Kulübü’ kapsamında, 12 sınıfımız var. Bu sınıflarda, saat 15.00-16.30 arasında çeşitli kurslar açıyoruz. ‘Değerler eğitimi’ kapsamındaki bu kurslarda öğrencilerimiz, sosyal çalışmalarda bulunuyorlar. Yine Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü destekli halk oyunları ve satranç kurslarımız var. Yönetmelik gereğince, okulumuzda beden eğitimi öğretmeni yok. Bu derslere sınıf öğretmenlerimiz giriyor. Ancak öğrencilerimiz, ilçe düzeyinde katıldıkları çeşitli kurslarda başarılı sonuçlar alarak bizi gururlandırıyorlar.”
ÜÇ MÜDÜR YARDIMCISI
Cumhuriyet İlkokulu’nda, üç müdür yardımcısı görev yapıyor. Bu görevi Kazım Pınar, Esra Erkaya ve Nilüfer Bilgiç Keçeci yürütüyor.
Okul müdürü Mustafa Akgül, “Müdür yardımcısı arkadaşlarımla uyum içinde çalışıyoruz” dedi.
Haber Merkezi



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı