Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Bandırma’nın ilk bilim şenliği

Bandırma’nın ilk bilim şenliği

“Bandırma’da Bilim Var” isimli şenlik programı düzenlendi.

 “Bandırma’da Bilim Var” isimli şenlik programı düzenlendi.
TÜBİTAK 4007 destekli olarak Bandırma Bilim ve Sanat Merkezi’nde düzenlenip, 7-8-9 Ekim 2021 tarihleri arasında sürecek, Bandırma tarihinde ilk kez gerçekleştirilen çalışmada, Bandırma’daki ana okulu, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik toplam 313 atölye çalışması yapılacak.
Şenliğin açılışı için düzenlenen törende konuşan Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Aslan, projenin hedef kitlesinin okul öncesi, ilkokul, ortaokul, lise öğrencileri, öğretmenleri, veliler ve halk olarak belirlendiğini belirterek, şunları söyledi:
“Şenlik kapsamında planlanan etkinlik alanları; matematik, fizik, kimya, biyoloji, robotik, bilişim, mühendislik, sosyal bilimler, sanat, tasarım, astronomi ve FETEM şeklindedir.
Proje tabanlı uygulamalar, ‘tahmin et-gözle-açıkla’, atölye çalışmaları, yaratıcı drama, dijital oyun/öyküleme, deneysel ve mobil uygulamalar, oyunlaştırma, sergi ve gösteriler, artırılmış/sanal/karma gerçeklik, animasyon ve benzetim(simülasyon), bilgi işlemsel düşünme, FETEM, söyleşi, seminer gibi etkinliklerle desteklenen etkinlikler açık ve kapalı alanlar kullanılarak planlanmıştır.
Tekrarlanan atölye sayısı 313 ve üç proje günü boyunca planlanan katılımcı sayısı 4788’dir. Bugüne kadar Bandırma’da bilim şenliği yapılamaması projemizi farklı kılmaktadır. Katılımcıların, bilimi etkinlikler içinde yaşayarak kavrayacak olması Bandırma açısından bir ilk olacaktır.
‘Bandırma’da Bilim Var’ şenliğimize katılanların, bilimin keyifli yanını görmelerini, bilimi yaparak, yaşayarak etkinlik ortamı içinde keşfetmelerini, bilime olan ilgilerini artırmayı, öğrencilerimizin bilimsel süreç becerilerini bilimsel ortam içinde kazanıp öğrenme fırsatını yakalamalarını hedefliyor, gündelik yaşamdaki olayları bilimsel ve teknolojik bakış ile sorgulamaları için fırsat olarak görüyoruz.”
Aslan, projenin gerçekleşmesine katkıda bulunan TÜBİTAK, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Bandırma Belediyesi, Bandırma Koyunculuk Araştırma Enstitüsü, Grand Asya Oteli, Bandırma TEMA İlçe Temsilciliği ve Bandırma Bilim ve Sanat Merkezi’ne teşekkür etti.
3 günlük proje kapsamında planetoryum çalışması, bilim gösterisi, bilimsel deneyler, gökyüzü gözlemi, atölye çalışmaları yapılıp, konferanslar gerçekleştirilecek.
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Bandırma’ bilim şenliği
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli