Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Bandırmanın kanayan yarasına çözüm geliyor

Bandırmanın kanayan yarasına çözüm geliyor

Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel, 3.3 trilyonluk projenin bir an önce tamamlanarak, vatandaşların kabusa dönen olumsuzluklarına çare olacaklarını söyledi.

Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel, 3.3 trilyonluk projenin bir an önce tamamlanarak,  vatandaşların kabusa dönen olumsuzluklarına çare olacaklarını söyledi.
Uzun yıllardır Bandırma`nın yoğun yağışlarda problemli olan en önemli caddelerinden birinin ana yağmursuyu kanalı çalışmalarına başlandı.
Başlangıç noktası olan İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş. (İDO) yanında basın mensuplarını konuyla ilgili olarak bilgilendiren Belediye Başkanı Sedat Pekel, Bandırma`nın kanayan yarası olan yağmur suyu ve kanalizasyon hatlarının iyileştirme çalışmaları startı verilmiştir. 3.3 trilyonluk bir proje olduğuna dikkati çeken Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel,  "Bu yağmur suyu kanalı Migros kavşağına kadar,  850 metre boyunca devam edecektir. Denize bağlantılı iki adet 140 santim çapında cam takviyeli boru  ile yapılacak olan yağmur suyu hattı.Tekel Sokak kavşağında 160 santim çapında özel buhar kürlü beton boru ile devam edecektir. Ayrıca, Ordu Caddesi üzerinde yağmur suyu hattı yanında 60 santim çapında kanalizasyon hattı yapılacak olup, bu cadde üzerindeki kanal tıkanma ve arızalarına da kesin çözüm üretilmiş olacaktır. Bütün imkanlarımızı dengeli adaletli bir şekilde kullanarak bu projeyi kesintiye uğratmadan bir an önce tamamlayarak Bandırmalıların kabusuna dönüşen bu olumsuzluktan kurtarmayı hedefledik. Ordu Caddesi, Mehmetçik Caddesi ve ara sokaklardan gelen kontrolsüz yağmur sularının bu hatta alınmasıyla Dere Sokak ve General Halit Caddeleri rahatlatılacaktır." dedi.
Başkan ayrıca, Ordu Caddesi üzerinde yapılacak çalışmalar sırasında yolun bir bölümünün kapanacağını belirterek vatandaşlardan yardım ve destek istedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli