Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Bandırma’nın yardım melekleri

Bandırma’nın yardım melekleri

Bandırma Yardımsevenler Derneği, yıllardır başarılı çalışmalarıyla dikkati çekiyor.

Bandırma Yardımsevenler Derneği, yıllardır başarılı çalışmalarıyla dikkati çekiyor.

1950 yılında kurulup, 1972 yılında kapandıktan sonra 1973 yılında yeniden açılan dernek, halen çalışmalarını eski hal binasında sürdürüyor.

1991 yılında dernek yönetim kuruluna girdikten sonra 1993 yılında getirildiği yönetim kurulu başkanlığı görevini o yıldan bugüne aralıksız sürdüren Şükran Aksakal, “Bu dernekte çalışırken büyük huzur ve mutluluk duyuyorum” dedi.

BANDIRMALILARA TEŞEKKÜR BORÇLUYUZ

13 Ekim 1950 tarihinde, Bandırma’da doğan Aksakal, Bandırmalıların yıllardır kendilerine büyük destek vermelerinin kendilerini çok duygulandırdığını ve mutluluk verdiğini belirterek, şunları aktardı:

“Bandırmalılara sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Bandırmalılar, bana ve yönetim kuruluma öylesine güven duyuyorlar ki, yaklaşık 15-16 yıldır hiçbir kişinin kapısına giderek yardım istemedik. Yardımlarını hep bize kendileri ulaştırdı. “Yaptığınız yardımı nerede kullanalım?’ diye sorduğumuzda ise bize güvenleri dolayısıyla ‘Siz istediğiniz yerde kullanın yanıtını alıyoruz. Derneğimize destek verenlerin büyük çoğunluğunu orta gelir kaynağına sahip vatandaşlarımız oluşturuyor. Bizlere bu güven, çalışma şevkimizi artırıyor. İçinde bulunduğumuz 2023 yılında, burs verdiğimiz 105 öğrenciden 40’ı mezun oldu. Burs verdiğimiz üniversiteli öğrencilerin tamamını Bandırmalı çocuklarımız oluşturuyor. Çünkü dışarıdan yapılan başvuruları sağlıklı bir şekilde inceleyip değerlendirmemiz çok zor. Üniversite öğrencilerimize vermekte olduğumuz 500 liralık burs desteğini 700 liraya kadar çekmek istiyoruz. Destek verdiğimiz üniversite öğrencilerinin yetim veya öksüz olmaları, gelecekteki yaşamlarında başarıyı yakalayacaklarına inanmamız da önem taşıyor. Bu arada her ay düzenli şekilde kira yardımı yaptığımız aileler de var.”

YARDIMA MUHTAÇLARIN SAYISI ÇOK ARTTI

Bandırma’da, son yıllarda yardıma muhtaç olup, destek bekleyen vatandaş ve ailelerin sayılarının önemli ölçüde arttığına dikkati çeken Aksakal, Bandırma belediye başkanlarının her zaman kendilerine destek vermelerinin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, teşekkür etti.

Halen 200 dolayında üyelerinin bulunduğunu vurgulayan Aksakal, “Öncelikle gençlerimizi derneğimize üye olmaya çağırıyoruz. Aramıza katılsınlar, inanın huzur duyacaklar ve bu çatıdan bir daha kopamayacaklar” dedi.

ÇOK UYUMLU BİR YÖNETİM KURULUNA SAHİBİZ

Kendisinin başkanlığındaki 9 kişilik yönetim kurulunun uyum içinde çalıştığının altını çizen Şükran Aksakal, “Benimle birlikte görev yapan değerli arkadaşlarım

Zuhal Şirin, Zahide Özdemir, Nil Korkutan, Zeliha Levent, Melda Edin, Bilgen Doğan, Melek Dönmez ve Hayriye Öz’e de çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

ÖNDER BALIKÇI



TANSU ÜNLÜKAYA
27.08.2023 02:03:02
Ben kirada oturuyorum aylık üçbinlira kira veriyorum iki çocuğum var geçineniyorum çok zorlanıyorum çocuğum küçük ona bakıyorum oyüzden çalışanıyorum eşimin sabit bir işi yok ve geçinmekte çok zorlanıyoruz sizden lütfen bu yapacağınız yardımdan yararlanmak istiyorum saygılarımla.

Anahtar Kelimeler: Bandırma’ yardım melekleri
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı