Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Bandırmaspor play off finalini geçemedi

Bandırmaspor play off finalini geçemedi

Bandırmaspor: 1 İstanbulspor: 2

Spor Toto 1. Lig Play-Off finalinde Bandırmaspor ile İstanbulspor karşı karşıya geldi. 

Kocaeli'de oynanan ve Hakem Halil Umut Meler'in yönettiği final nefes kesti. İlk 15 dakika Bandırma baskısı, sonrasında ise her iki takım atakları ile geçen ilk yarının son anlarında art arda goller geldi. 33'te İbrahim Yılmaz, Ethemi'nin ortasında kafayı vurdu İstanbulspor’u 1-0 öne geçirdi. 45+3'te Keny penaltıdan Bandırma'ya beraberliği getirdi. Tam 'İlk yarı bitti' denirken, 45+8'de bu kez İstanbulspor'da İbrahim Yılmaz penaltıdan fileleri sarstı ve ilk 45'in sonucunu belirledi: 2-1. 

İkinci devrede de tempo hayli yüksekti. 66'da Alpay Koldaş ağları havalandırdı fakat pozisyon öncesinde faul olduğu gerekçesiyle gol iptal edildi. Mücadelenin kalan dakikalarında karşılıklı ataklar olsa da karşılaşmadan başka gol sesi çıkmadı ve İstanbulspor, Süper Lig’e yükselen son takım oldu. 

İstanbulspor, 17 yıl sonra Süper Lig'de mücadele edecek. 

Maçtan önemli dakikalar: 33. dakika Ethemi topu çizgiden çevirdi, sol kanattan ceza alanı içine bakarak bir orta kesti, İbrahim Yılmaz bomboş pozisyonda kafayı vurdu ve İstanbulspor'u 1-0 öne geçirdi. 45. dakika Bandırmaspor atağında sağ kanattan ceza alanı içine orta yapıldı, Oğuzhan, Lokman'a dirseğiyle müdahalede bulundu. VAR, hakem Halil Umut Meler'e 'Pozisyonu izlemelisin' tavsiyesinde bulundu. 45+2. dakikada Meler pozisyonu izledikten sonra penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Keny penaltıda hata yapmadı ve fileleri sarstı: Skor şimdi 1-1. 45+5. dakika Bandırmasporlu Lokman ceza alanı içine doğru kullanılan serbest vuruşta rakibini düşürdü, VAR yine Meler'e 'Pozisyonu izlemelisin' dedi, Meler, VAR'a gitti. Meler pozisyonu izledi ve yine penaltıyı verdi. İbrahim Yılmaz topu ve kaleci Gökhan'ı ters köşelere yolladı. Sarı-Siyahlılar 2-1 önde. Mücadelenin ilk yarısı 2-1 İstanbulspor’un lehine bitti. 66. dakika Beykan, Alpay'ı gördü, Alpay sağ ayağının dışıyla yakın köşeye vurdu ve fileleri sarstı. Maça beraberlik geldi. 68. dakika VAR yine öneride bulundu, pozisyonu monitörden izleyen Halil Umut Meler gol öncesinde Beykan'ın faul yaptığını belirtti ve golü iptal etti. 90 dakika sonunda Süper Lig’e çıkan 3. takım İstanbulspor oldu.

Haber Merkezi

 



Anahtar Kelimeler: Bandırmaspor finalini geçemedi
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı