Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Bandırmaspor, transfere 48 milyon harcadı

Bandırmaspor, transfere 48 milyon harcadı

Bandırmaspor Kulübü Başkanı Göçmez: “Beşiktaş Kulübü’nün Keny için bize özür borcu olduğunu düşünüyorum”

Bandırmaspor Kulübü Başkanı Onur Göçmez, basın toplantısı düzenledi.

BEY ÇİMENTO İLE SPONSORLUK ANLAŞMASI

Göçmez, basın toplantısında açıklamalarda bulunmadan önce “Bey Çimento” ile isim sponsorluk anlaşması imzaladı. Anlaşmaya, Göçmez ile Bey Çimento A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Soner Özbey imza koydu. Göçmez, imzadan sonra Özbey’e, 78 sırt numaralı bordo-beyazlı formayı armağan etti.

GÖÇMEZ’DEN AÇIKLAMALAR

Göçmez, ardından çeşitli konularda açıklamalarda bulundu.

Önce Spor Toto 1. Lig’de, 2022-2023 sezonundaki hedefleri hakkında bilgiler verirken, “Önemli olan gidilen yoldur. Hedefler, sonuçtur. Yol, hedeften daha önemlidir. Bu yıl da, sahada son ana kadar savaşan bir takım izleteceğiz” dedi.

TRANSFERİ KAPATTIK

Transfer dönemini sonlandırdıklarını belirten Göçmez, şunları aktardı:

“Gerçi kulüplerin 5 Eylül’e kadar transfer yapma hakkı var ama biz, herhangi önemli bir gelişme olmadığı takdirde transferi kapattık. Lige hazırız. İlk haftayı “bay” olarak, maç oynamadan geçireceğiz. Böylece ilk hafta maçlarında takımları değerlendirme şansını bulacağız. İkinci haftayı ise İstanbul Sancaktepe sahasında, Tuzlaspor ile oynayacağımız maçla geçireceğiz. Daha sonra ise kendi evimizde Göztepe’yi konuk edeceğiz. Geçtiğimiz sezon, Kocaeli’nde, İstanbulspor ile oynadığımız final maçında Bandırmaspor taraftarları çıtayı yükseğe çekti. Bu sezon da taraftarlarımızdan büyük destek bekliyoruz. Bandırmaspor’dan asla vazgeçmesinler.”

17 YENİ TRANSFER

Bandırmaspor’un, 2022-2023 sezonu için kadrosuna 17 yeni transfer gerçekleştirirken, 12 futbolcu ile yollarını ayırdıklarını vurgulayan Göçmez, şunları söyledi:

“Yeni sezona sahamız adına yine aynı ortam ve koşullarda başlıyoruz. Stadımızın ışıklandırması yine yok. Bandırma Stadı, 1. Lig’de ışıksız birkaç kulüpten biri. Bu konu beni aşıyor ve Bandırma’nın dinamiklerinin çözmesi gereken bir konu. Stadımızın revizyon bekleyen ihtiyaçları da giderilmeye çalışılıyor.”

BANDIRMASPOR AKADEMİ’Yİ KURUYORUZ

Bandırma Belediyesi’nin, kulübe, Edincik’te 30 yıllığına kiraladığı 40 dönümlük araziye “Bandırmaspor Akademi”yi kuracaklarını belirten Göçmez, “Bu projeye tüm Bandırma sahip çıkmalı” diye konuştu.

KENY-BEŞİKTAŞ KONUSU

Daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Göçmez, Beşiktaş’a transfer olmak üzereyken transferi son anda gerçekleşmeyen Keny ile ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Önce şunu belirteyim ki, Bandırmaspor ve Beşiktaş camiaları asla karşı karşıya gelmez. Her kulüp başkanının farklı bir tarzı vardır. Ancak Beşiktaş Kulübü’nün, bu transfer aşamasındaki tutumunu Keny’i itibarsızlaştırmaya yönelmesi nedeniyle doğru bulmuyoruz. 3 Temmuz’da, Beşiktaş Kulübü sportif direktörü, transfer etmek istedikleri Keny ile görüşmek üzere bizden izin istedi. Biz de gerekli izni verdik. Beşiktaş Teknik Direktörü, Keny ile görüştü. 5 Temmuz’da davet edildiğimiz Beşiktaş Kulübü’ne üç yönetici arkadaşımla gittik. Ancak transfer için pek istekli davranmadılar. Daha sonra da Beşiktaş’tan, Keny için resmi bir teklif gelmedi. Oysa bu aşamada Keny, transfer olmak istediği Beşiktaş için ülkemizdeki Süper Lig kulüplerinin yanı sıra Belçika, Rusya ve İsviçre gibi kulüplerden aldığı teklifleri reddetti. Bu durum da futbolcumuzu mental açıdan ve moral olarak olumsuz etkiledi. Beşiktaş Kulübü’nün, bu transferi askıya aldığı medyaya yansıdı. Ancak Beşiktaş Kulübü, kulübümüze bu konuda hiçbir bilgi vermedi. Beşiktaş Kulübü’nün, bu konuda bize bir özür borcu olduğunu tarihe geçirmek istiyoruz.”

Göçmez, halen Bandırmaspor’un oyuncusu olan Keny’nin, artık bordo-beyazlı kulübün formasını giymek istemediğini belirtti.

KULÜPLER BİRLİĞİ BAŞKANLIĞI

Bandırmaspor Kulübü Başkanı Onur Göçmez, Spor Toto 1. Lig’de “Kulüpler Birliği Başkanlığı” görevini üstlenmesiyle ilgili bir soruya da şu yanıtı verdi:

“Bildiğiniz gibi İstanbulspor Kulübü Başkanı 1. Lig Kulüpler Birliği Başkanıydı. Ancak İstanbulspor, Süper Lig’e yükselince bu göreve, üç aylık süre için ben getirildim. Şimdi eylül ayında yeni bir genel kurul var. Yeni dönemde aynı görevi üstlenmem konusunda bir kararım yok. Çünkü bu görev de önemli ve sorumluluk gerektiriyor. Ben özellikle Bandırmaspor Kulübü’ne hizmete daha fazla zaman ayırmak düşüncesindeyim.”

TRANSFER BÜTÇESİ 48 MİLYON TL

Göçmez, kapattıkları transfer sezonunda 48 milyon lira harcadıklarını vurgulayarak şöyle konuştu:

“Aslında transfer bütçemiz 45 milyon lira olacaktı ama yükselen kur farkı nedeniyle harcamamız 48 milyon lirayı buldu. Bu para, doların 18 lirayı bulması üzerine ortaya çıktı.”

PSİKOLOG BİLE VAR

Bandırmaspor Kulübü’nde halen bir psikoloğun da görev yaptığına işaret eden Göçmez, “Yine yabancı futbolcularımızı da düşündüğümüzde üç sportif direktörümüz, 1 diyetisyenimiz var” dedi.

MANİSA FK İLE HAZIRLIK MAÇI

Göçmez, 6 Ağustos Cumartesi günü, Manisa’da, Manisa FK ile hazırlık maçı oynayacaklarını belirtti.

ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Bandırmaspor transfere milyon harcadı
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli