Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Bandırmaspor ve Balıkesirspor 2 Lige çıktı

Bandırmaspor ve Balıkesirspor 2 Lige çıktı

TFF 3. Lig Yükselme Grubu mücadeleleri 9 Mayıs Pazar günü oynanan 18. Hafta mücadeleleri ile sona erdi. Oynanan karşılaşmalar sonrasında sahasında Keçiören A.Ş. 3-0 yenen Balıkesirspor, Bandırmaspor'un ardından grubu 2. Sırada bitirerek adını 2. Lige

TFF 3. Lig Yükselme Grubu mücadeleleri 9 Mayıs Pazar günü oynanan 18. Hafta mücadeleleri ile sona erdi. Oynanan karşılaşmalar sonrasında sahasında Keçiören A.Ş. 3-0 yenen Balıkesirspor, Bandırmaspor'un ardından grubu 2. Sırada bitirerek adını 2. Lige yazdıran 2. takım oldu.
Yükselme Grubunun son bulmasının ardından Yükselme Grubunu 3. sırada bitiren Siirtspor, 4. sırada bitiren Kırıkhan 5. sırada bitiren Torbalıspor ile birlikte Klasman Gruplarında ligi ilk sırada bitiren Gaziosmanpaşa, Menemen Bld., Keçiören A.Ş., Y.Yozgat ve Malatya Bld. 15 – 19 Mayıs tarihlerinde Muğla'da 2. Lige çıkacak 3. ve son takım olmak için Play-Off mücadelesi verecekler.
Ligin son haftasında Şampiyon apoleti ile gittiği Pazar deplasmanında 4-1'lik bir galibiyet alan Bandırmaspor lige Şampiyona yakışır bir şekilde veda etti. Ligin son haftasında tüm gözler Balıkesirspor –Keçiören A.Ş. ile Siirtspor – A.Üsküdar karşılaşmalarındaydı. Her iki takımda 2. Lige çıkmak için gruptaki son maçlarına galibiyet için sahaya çıkarken alacağı 3 puan ile adına 2. Lige yazdıracak olan Balıkesirspor rakibi Keçiören A.Ş. 3-0 yenerek mutlu sona ulaşan takım oldu. 2.lig yolunda Balıkesirspor ile son haftaya kadar mücadelesini sürdüren Siirtspor ligin son haftasında sahasında konuk ettiği A.Üsküdar'ı 2-1'le geçmesine rağmen ligi ilk ikide bitiremeyerek 2. Lige çıkma umutlarını Play-Off'lara bıraktı. Siirtspor rakibi A.Üsküdar'ı yenerek rakibinin Play-Off oynama şansını da ortadan kaldırdı. Eğer karşılaşma en azından berabere bitmiş olsaydı. A.Üsküdar, Torbaslıspor'un yerine Play-Off oynama hakkına sahip olacaktı.
Play-Off oynama hakkı kazanan takımlardan olan Torbalıspor ligin son haftasında Darıca deplasmanında kazanması gerek karşılaşmayı 3-0 kaybederek Play-Off oynamayı riske atmasına rağmen rakibi A.Üsküdar'ın Siirt deplasmanında kaybetmesi ile birlikte derin bir nefes aldı ve adına bu ağır mağlubiyete rağmen Play-Off'lara yazdırdı.
Ligin son sırasında yer alan Araklıspor sahasında Play-Off oynamayı daha önce garantileyen Kırıkhanspor'u konuk etti. Konuk ekip Kırıkhanspor deplasmandan 1-0'lık galibiyetle dönerken haftaya oynanacak Play-Off mücadeleleri için hazırlanmış oldu. Ligin son maçında seyircisine galibiyetle veda etmek isteyen Araklıspor bunu başaramamış oldu.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli