Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Bandırmaspor yönetimi, taraftarlarla buluştu

Bandırmaspor yönetimi, taraftarlarla buluştu

Kulüp başkanı Kılkışlı:Çok güç koşullarda şapkadan tavşan çıkarmaya çalışıyoruz

Mehmet Kılkışlı`nın başkanlığındaki Bandırmaspor Kulübü Yönetim Kurulu, taraftarlara ilk yarının hesabını verdi.
Barış Manço Kültür Merkezi`nde gerçekleşip, kalabalık bir topluluğun bulunduğu toplantıda konuşan Bandırmaspor Kulübü Başkanı Mehmet Kılkışlı, 5,5 yıl önce kulübü Adnan Erdan yönetiminden 470 bin lira borçla devralarak, bugünlere getirdiklerini vurgularken, şunları söyledi:
"Bugün, hiçbir transfer yapılmadan, malzeme ve kamp harcamaları harç kulübüüzün yıllık gideri 1 milyon 500 bin liradır. Bizim elimizdeki otopark gelirleri de yıllık bu miktardadır.Kulübümüzün aylık gideri 125 bin lirayı bulmaktadır.73 sigortalı çalışanımız var. Bu koşullarda hem ligde başarılı olmaya, hem de yıllardır ihmal edilen tesisleşmeyi gerçekleştirmeye çalışacak, yani şapkadan, tavşan çıkaracaksınız. Bu hiç de kolay iş değil. Bandırmaspor Kulübü`ne belediyemiz, elinden geldiğince destek vermeye çalışıyor. Banvit ve Şeker Piliç`in dışında hiçbir kuruluştan destek alamıyoruz. Bu güç koşullar içinde bile Bandırma Stadı`na yeni tribünler, kulübe antrenman alanları kazandırdık. Ligdeki iddiamız da sürüyor. Yıl sonunda şampiyon olarak PTT 1. Ligi`ne yükseleceğimize inanıyorum."
Yönetim kurulu üyelerinin, kulüpten toplam alacaklarının 3 milyon lira dolayında bulunduğuna dikkati çeken Kılkışlı, "Haziran ayında genel kurulumuz var. Yeniden göreve talip olup olmama konusunda henüz bir kararımız yok ama eğer görev almazsak, bu alacağımızın ödenmesini elbette ki isteyeceğiz" diye konuştu.
Toplantıda, taraftarların mâli, idari ve teknik alanlardaki sorularını da yanıtlayan Kılkışlı, transferi, yönetim kurulu üyesi Ahmet Edin ile birlikte kendisinin yaptığını, ancak 14 kişiden oluşan yönetim kurulunun, çeşitli konularda başka görevlerinin bulunduğunu vurgularken, "Bu sezon uyguladığımız transferlerden istediğimiz verimi alamadık. Bunun sorumlusu benim" dedi.
Türkiye`deki tüm spor kulüplerine politika karıştığını, ancak Bandırmaspor Kulübü`nde buna izin vermediklerini belirten Kılkışlı, bordo-beyazlı kulüp yönetiminde çeşitli partilerin yöneticilerinin bulunduğuna dikkati çekti.
Belediyelerin ekstra desteğini almadan hiçbir spor kulübünün başarılı olamayacağının altını çizen Kılkışlı, hâlen 10 lira olan bilet fiyatlarının 5 liraya indirilmesiyle ilgili bir isteği yanıtlarken, "İkinci yarının ilk maçında bunu uygulayalım. Ancak seyircinin artacağını sanmıyorum. Eğer bu indirim sonucunda 4 bin seyirciyi yakalayalım, söz veriyorum, daha sonraki maçlarda bilet fiyatlarını 3 liraya düşüreceğim" diye konuştu.
İDO`yla anlaşma
Bandırmaspor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Can Gülmezgil de toplantıda, geçtiğimiz günlerde, bu sezon sonuna dek İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş.(İDO) ile sponsorluk anlaşması imzaladıklarını vurgularken, şu bilgiyi verdi:
"Bu anlaşma gereğince takımımızın formalarının önüne İDO`nun reklâmı konulacak. Ayrıca, Bandırmaspor sitesinin boşluklarına İDO`nun reklâmı girecek. Stadımızda da 4 yere İDO reklâmı konulacak. Bunun karşılığında İDO`dan, 100 bin lira alacağız."
Toplantıda düşüncelerini açıklayan Bandırma Belediye Başkan Yardımcısı Ozan Onur da, belediyenin, olanakları ölçüsünde Bandırmaspor`a destek vermeyi sürdüreceğine işaret ederken, "Mehmet Kılkışlı`nın başkanlığındaki yönetimin, her konudaki çalışmalarını şeffaf ve başarılı buluyorum" dedi.
Önder Balıkçı


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli