Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Bandırmaspor´dan ?aydınlanma günleri? etkinliği

Bandırmaspor´dan ?aydınlanma günleri? etkinliği

Bandırmaspor Kulübü, altyapıda yer alan sporcular ve aileleri için ?aydınlanma günleri? programı düzenledi.

Programın ilk etkinliği, Bandırma Barış Manço Kültür Merkezi salonunda gerçekleşti. İlk etkinlikte, Dr. Zafer Yılmaz, ?sporcu sağlığı ve beslenme?, Aile Danışmanı Nevin Çotuk ise ?çocuk ve gelişim psikolojisi? konusunda bilgi verdiler.
Belediye Başkanı Dursun Mirza, Bandırma Ticaret Borsası Başkanı Halit Sezgin ve Bandırmaspor Teknik Sorumlusu Feyyaz Uçar´ın da izlediği etkinlik, Bandırmaspor Kulübü Altyapı Sorumlusu Ertunç İşbay´ın konuşmasıyla başladı. İşbay, futbolda ve sporun tüm dallarında altyapı eğitiminin önemine dikkat çekerken, ?Altyapı, hangi davranışları, ne ölçüde, nasıl ve ne zaman geliştirmek ve hangi özellikleri ne ölçüde ortaya çıkarmak gerektiği ile ilgili bir eğitim sürecidir? dedi.
Bölgemizin, altyapıya yönelik en önemli ön koşulların başlarında gelen insan potansiyeli, uygun mevsim, coğrafya ve ekonomik olanaklara yeterince sahip bulunduğuna işaret eden İşbay, şunları söyledi:
?Eksik olan plânlı, sistematik ve kurumsal boyutlarda eğitim süreci yapılanması ve bunun için gereken kendimize özgü koşulların sağlanamamasıdır. Modern altyapı tesis yapılanmamamızın tamamlanmamış olması en büyük eksikliğimiz olmasına karşın Bandırmayı, çevresindeki kentler ile birlikte ortaya koyup uygulanacak kendine özgü bir plânlama ile bölge gençlerinden, kendi çocuklarımızdan kurulu bir Bandırmaspor yaratabiliriz. Burada gerçekleştirilmesi gereken en önemli iş, özveriyle ve çok çalışmaktır. Bu arada Bandırmaspor altyapı antrenörlerinin de özverili ve çalışkan olduklarını söylemek isterim. Futbolda altyapı eğitim sürecinin sıkıntıları ve bilinen sorunlarının özellikle temel altyapı eğitim süreci, daha çok çocukların gelişim özelliklerine yön verilen ve çocuğa göre eğitim ilkesinin önemsendiği bir süreç olmak zorundadır. Bu süreçte temel amaç, öncelikle iyi bir vatandaş, sonra iyi bir sporcu yetiştirmektir. Unutulmaması gereken en önemli konu, geleceğimizin çocuklarımız olduğu gerçeğidir. Futbolun geleceği de çocuklarındır. Bir gakımın altyapısı, o takımın geleceğidir. Bu nedenle futbolda gelecek yüzyıl, altyapıların kapışmasıyla geçeceğe benziyor. Bandırmaspor Kulübü, bu zorlu sürece altyapı organizasyonu ile bölgeye hitap ederek dahil olmayı amaçlıyor. Bunların hepsinden önemlisi de Bandırmaspor, Güney Marmara´nın takımı olmayı amaçlıyor.?
ELMASTAŞ KÜRSÜDE
Bandırmaspor Kulübü Başkanı Erhan Elmastaş ise konuşmasına, eğitime önem verilmediği takdirde sahada alınan sonuçların da önemi olmayacağını vurgulayarak başladı. Bir canlıyı büyütmenin zorluğunun altını çizen Elmastaş, konuşmasını şöyle sürdürdü:
?Hele hele söz konusu insan yavrusu ise bu çok daha zorlu bir yolculuktur. Anneler, babalar, anneanneler, babaanneler, dedeler, öğretmenler, çocuklarımızın büyüme ve yaşama hazırlanma, aydın birer birey olma yolculuğuna koyacakları tuğlalarla sağlam bir bina oluşumuna katkıda bulunurlar. Çocuklarımızın eğitimine gereken önemi vermezsek, büyüttüğümüz şey sadece acılarımız olur. Çünkü, o bombayı patlatanlar da bir zamanlar çocuktu.?
DR. ZAFER YILMAZ KONUŞUYOR
Ardından, ?sporcu sağlığı ve beslenme? konusunda sunum yapan Dr. Zafer Yılmaz, ?Sporu bilmiyoruz ve yaşamıyoruz? diye başladığı konuşmasında şu değerlendirmede bulundu:
?Çocuklarımızı, mutlaka spor alanlarına indirmeli, hatta onlarla birlikte spor yapmalıyız. Tüm dünyada spora başlama yaşı 5 olarak kabul ediliyor. Artık biz de bu gerçeği görmeliyiz. Çocukluktan başlayarak bilinçli beslenmeliyiz. Sağlıklı toplum olmanın ve sağlıklı yaşlanmanın yolu spordan ve bilinçli beslenmeden geçer.?
Dr. Yılmaz´dan sonra Aile Danışmanı Nevin Çotuk, ?çocuk ve gelişim psikolojisi? konusunda sunum yaptı.
Etkinliğin ardından konuşmacılara plâketleri, Belediye Başkanı Dursun Mirza ve Bandırmaspor Kulübü Başkanı Erhan Elmastaş tarafından verildi.
Haber : Önder Balıkçı



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false