Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Bandırmaspor’un eski kalecisi Erdem Önal Bandırma’da

Bandırmaspor’un eski kalecisi Erdem Önal Bandırma’da

Bandırmaspor’un eski, efsane kalecilerinden Erdem Önal, Bandırmaspor Kulübü eski başkanlarından Erhan Elmastaş’ın konuğu oldu. Elmastaş, eski kaleci Önal ile bir akşam yemeğinde bir araya geldi. Bandırmaspor Kulübü Başkanı Onur Gö

Bandırmaspor’un eski, efsane kalecilerinden Erdem Önal, Bandırmaspor Kulübü eski başkanlarından Erhan Elmastaş’ın konuğu oldu. Elmastaş, eski kaleci Önal ile bir akşam yemeğinde bir araya geldi. Bandırmaspor Kulübü Başkanı Onur Göçmez ile basın sözcüsü Özel Aydın’ın da bulunduğu yemekte eski anılar dile getirildi.
1968/1969 sezonunda, Çukurova İdmanyurdu’ndan Bandırmaspor’a transfer olarak 1976 yılına kadar bordo-beyazlı takım forması altında ter döken kaleci Erdem Önal, o yıllara ait unutamadığı bir anıyı da şöyle anlattı:
“1948 yılında Elazığ’da doğdum. Bandırmaspor’un formasını giydiğim 7 yıl benim için çok özel ve güzeldi. Bandırma’da çok güzel dostluklar kurdum. Bandırma’nın gönlümdeki yeri çok ayrıdır. Kendimi Bandırmalı olarak görüyorum. Bandırmaspor’un forması altında, Bandırma’da oynadığım hiçbir maçta yenilmedik. Bandırma’da, hiç unutamadığım maçlardan biri de Ankara takımı Güneşspor ile oynadığımız 90 dakikadır. Bu maç öncesinde çok formdaydım. O yıllarda, bordo-beyazlı takımımızın antrenmanlarını bile 2-3 bin kişi izlerdi. Ancak Güneşspor maçında teknik direktörümüz, çok formda olmama karşın kalede bana değil, Özkay’a görev verdi. Maç golsüz sürerken, binlerce seyirci, sahayı ‘Erdem, Erdem’ diye inletiyordu. Devre arasında teknik direktörümüz, ‘Erdem, hazırlan. Kaleyi sen koruyacaksın’ dedi. Kaleye geçtim. Zeki’nin golüyle öne geçtik. Ancak rakibimiz bir gol atınca durum 1-1 oldu. Saha yine ‘Erdem, Erdem’ diye inliyor. Daha sonra üç gol daha atarak maçı 4-1 kazandık. Bu maçı unutamam.”
Önal’a, gazeteci-yazar Önder Balıkçı ve Ahmet Pesen de, yazdıkları “Bandırma’da Sporun Nefesi” kitabını armağan ettiler.
Eski kaleci Erdem Önal, bordo-beyazlı takımın 3-0 kazandığı Bandırmaspor-Balıkesirspor maçını da izledi.
Haber : Önder Balıkçı



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli