Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Bandırma´ya döneri ilk getiren İbrahim usta vefat etti

Bandırma´ya döneri ilk getiren İbrahim usta vefat etti

Bursa dönerini Bandırma´ya ilk getiren usta olarak bilinen İbrahim Udunman 97 yaşında vefat etti.

Bursa dönerini Bandırma´ya ilk getiren usta olarak bilinen İbrahim Udunman 97 yaşında vefat etti.
Bandırma´nın yoğurt kralı Celal Dönmez´den sonra bir ünlü esnaf daha hayatını kaybetti.
Bursa´nın ünlü dönerini Bandırma´ya ilk getiren İbrahim Udunman 97 yaşında vefat etti. Bandırmalıların yakından tanıdığı efsane dönerci ustası ünlü döner tadını Bandırmalılara ilk tattırtan İbrahim usta 1950 yılında İstanbul´dan Bandırmaya gelmişti.
O yılların en lüks lokantası olan Taflan Lokantası ile ticari yaşama adım atan İbrahim usta dönerin Bandırma´ya ilk nasıl geldiğini ve bugünkü döner ile o yılların döneri arasındaki farkı bize şöyle anlatmıştı:
?3 sene Terziler Caddesi köşesinde kendi işyerimi açtım. 1957´de Gar Lokantası´ndan sonra Koşer Pastanesi üstünde, 1967´de İş Bankası yanındaki yer olan Şato Restoran işletmeciliğini yaptım. Orada döner pilici tanıttım. 1977´de aynı yeri fırın yaptım, 1987´de emekli oldum. Daldan dala çekirge gibiydim ama döneri Bandırmaya ilk ben getirdim. Döner pilici de ben getirmiştim. Şimdikiler sucuğun değişik şekli, biz et dizerdik, şimdikiler hazır kıyma şeklinde geliyor. Oğlum da bir hazır döner satıcısı. İzmit Kocaeli´nde de hazır döner yapıp satıyor.?
Güleryüzü ve girişimciliğiyle Bandırmalıların sevgisini kazanan İbrahim Udunman´ın cenazesi kılınan cenaze namazının ardından sevenlerin omuzlarında toprağa verildi. Haber: Erdem Özcan
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli