Bugün, 15 Mayıs 2024 Çarşamba

Bandırma´ya 600 yataklı yeni hastane

Bandırma´ya 600 yataklı yeni hastane

AK Parti Balıkesir Milletvekili Yavuz Subaşı, Bandırma´ya Tıp Fakültesi kurulabilmesi için çalışma başlatıldığını açıkladı.

Yüksek Öğretim Kurulu(YÖK), Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi bünyesinde kurulacak olan Tıp Fakültesi için onay verdi.

Adalet ve Kalkınma Partisi(AKP) Balıkesir Milletvekili Yavuz Subaşı, Bandırmaya yapılacak yatırımlarla ilgili olarak bilgi verirken, ?Tıp Fakültesi için Bandırma Koyunculuk Araştırma Müdürlüğü(Eski Merinos Çiftliği) arazisinden 2 bin dönüm isteyeceğiz. Bunun bin dönümü Tıp Fakültesi, bin bölümü ise yeni hastane yapımı için kullanılacak? dedi.

YENİ DEVLET HASTANESİ

Bandırma´ya yapılacak yeni devlet hastanesi hakkında da açıklama yapan Subaşı, şunları söyledi:

?Bandırma´ya, 600 yataklı olarak yapılacak yeni hastaneye Sağlık Bakanlığı da onay verdi. Bandırma´da ayrıca üç seansta 100 kişiye hizmet erecek hemodiyaliz ünitesi kurma hazırlıklarımız sürüyor. Çünkü şu andaki hastane bulunan hemodiyaliz ünitesi ihtiyaca cevap vermiyor. Bin 64 metre karelik yeni diyaliz merkezi için çalışmalarımızda sona yaklaşıldı. Projesi onaylandı, ruhsatları alındı. 2 milyon 650 bin lirayı bulacak yeni diyaliz ünitesinde 30 cihaz yer alacak. Bir hafta içinde temelinin atılmasını ve 180 gün içinde devreye girmesini beklediğimiz bu ünite hizmete girdiğinde, iki seansta, günde 150 hastaya hizmet sunacak.?

PAŞAKENT´TEKİ KÜLTÜR MERKEZİ

Paşakent Mahallesi´nde yapımı ?yılan hikayesi?ne dönen kültür merkezi hakkında da bilgi veren Subaşı, şöyle konuştu:

?Bu kültür merkezi için ihaleye çıkmıştık. Ancak ekonomik önlemlere takıldı. 2020 yılı için inşaatı planlayıp, ödenek çıkaracağız. Daha sonra ödenek çıkmasa bile para fonundan yapılacak transferlerle binayı tamamlayacağız.?

BORKARBÜR TESİSLERİ

Bandırma´ya kurulacak olan Borkarbür tesisleri ve Güç Laboratuvarı´nda da sona gelindiğine işaret eden milletvekili Yavuz Subaşı, şunları söyledi:

?Her iki tesis için de sona yaklaşılıyor. Bu tesislerin temelinin eylül veya ekimde atılacağını tahmin ediyoruz. Sıkı bir çalışmayla bu tesislerin 6 ayda tamamlanacağını düşünüyorum. Bu çok önemli iki tesis, Bandırma için büyük istihdam kaynağı oluşturacaktır.?

Subaşı, Bandırma´daki iki kavşakta yapılacak çalışmalar hakkında da bilgi verirken, ?Bu konuda ödenek sıkıntısı aşıldı. Önce 6. Ana Jet Üssü önündeki kavşağı, ardından da Liman AVM önündeki kavşağı düzenleyeceğiz? dedi.

AK Parti Balıkesir Milletvekili Yavuz Subaşı, Bandırma´ya Tıp Fakültesi kurulabilmesi için çalışma başlatıldığını açıkladı.
AK Parti Balıkesir Milletvekili Yavuz Subaşı, Bandırma´daki resmi kurumları ziyaret ederek yapılması planlanan yatırımlar ve tamamlanması gereken eksiklikler konusunda bilgilendirildi.
Milletvekili Subaşı, AK Parti Bandırma İlçe Başkanı Mehmet Doğan ile beraber Eti Maden, Merinos, SGK, Devlet Hastanesi, Bandırmaspor Kulübü, Organize Sanayi Bölgesi ve Bandırma Belediyesi´ni ziyaret etti.
Ziyaret nedenini, devlet kurumlarından 2020 yatırımları için bilgiler almak olarak açıklayan Milletvekili Subaşı ?Görüştüğümüz kurumların yetkililerinden kurumların ihtiyaçları konusunda bilgiler aldık. Topladığımız tüm bilgileri AK Parti Balıkesir İl Başkanlığı´nda diğer ilçelerin ihtiyaçları ile birleştireceğiz. İsteklerimizi Balıkesir ili olarak Yatırım Daire Başkanlığı´ndan talep edeceğiz. Bu konuda her ilçemiz için olduğu gibi Bandırma içinde canla başla çalışıyoruz.? dedi.
Yapımı bilmeceye dönüşen Bandırma Kültür Merkezi için olumlu konuşan Subaşı ?Paşakent Mahallesinde yapılması planlanan Kültür Merkezi için ihaleye çıkılsa da ekonomik tedbirler yüzünden yol kat edememiştik. 2020 yılı için Kültür Merkezi´nin yapımını planlamaya alarak ödenek çıkaracağız. Daha sonra ödenek çıkmasa bile artık para fonundan yapılacak transfer para ile yapımına başlamamız kolay olur. Borkarbür ve Güç laboratuarı için çalışmaların artık sonuna gelindi. Eylül ya da Ekim ayı içinde tesislerin temelleri atılmış olacak. Sıkı bir çalışmayla 6 ay içinde tesisleri bitiririz. Açılacak bu 2 tesisle de Bandırma´ya istihdam sağlanmış olacak. Kavşak çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Geçen ay ödenek sıkıntısı yüzünde yapımlar biraz yavaşlasa da ödenek konusu aşıldı. Hava üssü kavşağı biter bitmez de Liman AVM önündeki kavşak çalışmaları başlayacak. Bandırma´ya hizmet getirebilme adına tüm gücümüzle çalışıyoruz.? dedi.
Milletvekili Subaşı, Bandırma Devlet Hastanesi ziyaretinde Başhekim Dr. Etem Karpuz ile birlikte diyaliz ünitesinde tedavi gören hastalarla görüştü.
Son olarak Bandırma Belediyesi´ni ziyaret eden Yavuz Subaşı, burada Belediye Başkanı Tolga Tosun´dan belediye çalışmaları hakkında bilgi aldı.
Bandırma´ya açılması planlanan Tıp Fakültesi için Sağlık Bakanlığı ve YÖK´ten olumlu görüşler aldıklarını paylaşan Şubaşı, Tarım ve Orman Bakanı ile görüşerek fakülte için Merinos´tan 2 bin dönüm arazi isteyeceğiz. Bu arazinin 1000 dönümüne fakülte binasını yaparken, diğer 1000 dönüme de yeni hastanemizi inşa edeceğiz. Yeni hastanenin yaklaşık 600 yataklı olmasını düşünüyoruz. Hastanemizde 3 seans olarak 100 kişiye hizmet veren Hemodiyaliz ünitemiz artık ihtiyacı karşılamıyor. 1064 M2 lik yeni diyaliz merkezi için çalışmalar sona geldi. Projesi onaylandı ve ruhsatları da alındı. 2 milyon 650 bin lirayı bulacak yeni Diyaliz ünitesinde 30 cihaz bulunacak ve 2 seans hizmet verecek. 1 hafta içinde temeli atmayı düşündüğümüz ünite 180 günde tamamlanarak günde 150 hastaya hizmet verebilecek.? diyerek sözlerine ekledi.
Haber Merkezi



  • Çarşamba 17.7 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false
  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı