Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Bandırma´ya ?Zeytin Dalı? Ormanı

Bandırma´ya ?Zeytin Dalı? Ormanı

Bandırma Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Dünya Ormancılık Günü ve Nevruz Bayramı nedeniyle Eti Maden İşletmeleri Bandırma Bor ve Asit Fabrikaları yerleşkesinde Afrin şehitleri anısına ?Zeytin Dalı ? Ormanı kuruldu.

Bandırma Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Dünya Ormancılık Günü ve Nevruz Bayramı nedeniyle Eti Maden İşletmeleri Bandırma Bor ve Asit Fabrikaları yerleşkesinde Afrin şehitleri anısına ?Zeytin Dalı ? Ormanı kuruldu.
?Zeytin Dalı? Ormanı kurulması için düzenlenen törende konuşan Bandırma Orman İşletme Müdürü Taner Nişancı, Bandırma Orman İşletme Müdürlüğü olarak, Orman Genel Müdürlüğü, Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü ile arasında yapmış olduğu protokol kapsamında bozuk maden sahalarının rehabilitasyonu ile ilgilenmekte olduklarını hatırlatarak, ?Eti Maden İşletmelerinin Bandırma´da bulunan tesislerinde ağaçlandırma programları tertip ettik? dedi.
Orman İşletmesi Bölge Müdürü İsa Çapkın, etkinlikte yaptığı konuşmada, Orman Haftası münasebetiyle yaklaşık 88 dekarlı bir sahada mavi ladin, manolya ve defne gibi ağaç türlerinden oluşan iki bin adet fidanın toprakla buluşturulacağını söyledi.
Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar, konuşmasında Afrin operasyonundaki başarıya dikkati çekerek şunları söyledi: ?Aziz milletimiz tarih boyunca hepinizi bildiği gibi hakla adaletle, hukukla özdeşleşmiş bir millet. Ne zaman bir adaletsizlik görsek. Ne zaman bir zulüm görsek, ne zaman bir mağdur görsek maalesef duramıyoruz. Bugünlerde de Türk ordusu Suriye´deki vatandaşları terörist unsurlardan korumak, özgürleştirmek maksadıyla bir operasyon yürütüyor. Her zamanki gibi zumlun karşısındayız. Mazlumun yanındayız. Ve maalesef bunu yaparken de şehitler veriyoruz. Allah hepsinin mekanını cennet eylesin, Bizler de bugün bir taraftan ormancılık haftası vesilesiyle, ağaç dikmek, bir taraftan Peygamberimizin önemli bir hadisini gerçekleştirmek. Bir taraftan da Afrin´de şehit olan aziz şehitlerimizin onlara gösterdiğimiz saygının bir nişanesi olarak bir orman oluşturuyoruz? dedi.
Orman ve ağaç sevgisi ile ilgili şiirlerin okunmasının ardından folklor gösterisi sunuldu. Daha sonra protokol ve öğrenciler tarafından Orman alanına fidan dikimi gerçekleştirildi.
Haber : Ahmet Pesen



Anahtar Kelimeler: Bandırma Zeytin Dalı Ormanı
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu