Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Bandırma`ya sanat sokağı

Bandırma`ya sanat sokağı

Bandırma Muhtarlar Derneği Başkanı ve Bandırma Haydarçavuş Mahallesi Muhtarı Nur Demir Hancıoğlu, "Muhtarlar Derneği bir ihtiyaçtı, 11 muhtar arkadaşımız ile birlikte yaşama geçirdik" dedi

Bandırma Muhtarlar Derneği Başkanı ve Bandırma Haydarçavuş Mahallesi Muhtarı Nur Demir Hancıoğlu, "Muhtarlar Derneği bir ihtiyaçtı, 11 muhtar arkadaşımız ile birlikte yaşama geçirdik" dedi. Hüseyin Kocabıyık`ın başkanlığın daki derneğin, Türkiye Muhtarlar Derneği Bandırma Şubesi olarak hizmet verip, buraya Bandırma`daki muhtarların üye olmadığını vurgulayan Hancıoğlu, "Kurduğu muz dernek ayrıca 35 bin üyeye sahip, Türkiye Muhtarlar Konfede rasyonu`na da üyedir" dedi. 17 Ekim 2014 tarihli olarak kurulan derneklerinin başarılı hizmetler vereceğine inandığını vurgulayan Hancıoğlu, Haydarçavuş Mahal lesi`ne gerçekleştirmeye çalıştıkları hizmetler hakkında da şu bilgiyi verdi:
"Bandırma`nın en eski mahalleleri arasında yer alıp, büyük bir alanı kapsayan ve tarihi eserleri fazla olan mahallemizin 1550 nüfusu ve son seçime göre 1150 seçmeni bulunuyor. Mahallemizde yaşayanların yüzde 80`i, 65 yaşın üzerinde. Buna paralel olarak ve bölgemizde kurulan pazartesi pazarına gidenleri düşünerek, trafiğe kapalı Evyapan Ortaokulu bayırına, belediyemiz ile ortak bir çalışma yaparak, oturma grupları koyduk. Bu bölgede ışıklandırma ve resim çalışmaları yaparak, bu sokağı `sanat sokağı`na dönüştürmek istiyoruz. Ayrıca, bu sokakta, `Haydarçavuş Mahallesi Kültür ve Sanat Etkinlikleri` ismi altında etkinlikler gerçekleştirmek istiyoruz. Bu amaçla da bir kurul oluşturduk. Buna paralel şekilde, 1-3 Mayıs 2014 tarihleri arasında sokağımızda, belediyemizin de desteğiyle `Sokakta sanat var` veya `Sanat, sokakta` sloganıyla etkinlikleri başlatmayı planlıyoruz."



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli