Bugün, 11 Mayıs 2024 Cumartesi

Bandırmaya Sevgi Evi

Bandırmaya Sevgi Evi

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan ile Hayırsever Murat Ercili Sevgi Evi yapımı için protokol imzaladı. Bandırma Paşabayır Mahallesine, muhtaç çocuklar için yapılacak Sevgi Evi protokol imza töreni Valilik Kocaseyit Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan ile Hayırsever Murat Ercili Sevgi Evi yapımı için protokol imzaladı.
Bandırma Paşabayır Mahallesine, muhtaç çocuklar için yapılacak Sevgi Evi protokol imza töreni Valilik Kocaseyit Toplantı Salonu`nda gerçekleştirildi.
Protokol imza törenine Vali Ahmet Turhan, Vali Yardımcısı Nusret Şahin, hayırsever Murat Ercili ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ömer Yalım katıldı.
Arsası Balıkesir Valiliği tarafından tahsis edilen ve Türkiye`de ilk kez bir hayırsever tarafından yaptırılacak olan Sevgi Evi`nde spor sahaları ve sosyal donatı alanları yer alacak.
Protokol imza töreninde konuşan Vali Turhan, sosyal sorumluluk kapsamında güzel bir projeye imza atıldığını söyledi.
Türkiye`de ilk kez bir hayırseverin Sevgi Evi yaptıracağına dikkat çeken Vali Turhan "Bu evlerimizi ziyaret edip çocuklara dokunup etkilenmemenin imkanı yok. Buna ihtiyacımız var. İnsanlarımızdan huzurevleri ve sevgi evleri için maddi bir beklentimiz yok. Vatandaşlarımızın sadece hafta sonlarında 1-2 saatlerini bu çocuklara ayırmalarını istiyoruz. Allah kimseyi annesiz, babasız bırakmasın. Çocuklarımızın tek istedikleri anne sıcaklığı ve baba şefkati. Hayırseverimize teşekkür ediyorum. Bandırma ilçemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum. Diğer hayırsever vatandaşlarımıza da örnek olmasını diliyorum" dedi.
Hayırsever Murat Ercili ise emeği geçen herkese teşekkür ederek "Projemiz toplam 1 milyon 300 liraya mal olacak. Proje içerisinde sosyal alanlar, oyun sahaları bulunacak. İki yıl önce Bandırma`da bir Bayram günü Sevgi Evleri`ni ziyaret ettim. Ziyarette devletin böyle bir projesinin olduğunu öğrendim. Sevgi Evleri ismini ve projeyi çok beğendim ve anlamlı buldum. Bu ziyaret esnasında böyle bir proje yapmaya karar verdim." diye konuştu.
Bandırmalı hayırsever işadamı Murat Ercili tarafından 7 bin 500 metrekare alana yapılacak Sevgi Evleri`nin 7 ayda bitirilmesi planlanıyor. Dört blok halinde yapılacak olan Sevgi Evleri`nde bir adet 0-6, iki adet 7-12, ve bir adet 13-18 yaş gurubu çocukların nezih bir ev ortamında yetiştirilmelerini sağlayacak bir proje olduğu bildirildi.
Konuşmaların ardından Vali Turhan ve hayırsever Murat Ercili hazırlanan protokol metnini imzaladı. 


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17.1 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 17.1 ° / 6.5 ° Güneşli