Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Bandırma´yı 40 davulcu sahura kaldırıyor

Bandırma´yı 40 davulcu sahura kaldırıyor

Bandırma ilçesinde, Ramazan ayı boyunca 40 davulcu görev yaparak halkı sahura kaldırıyorlar.

Bandırma ilçesinde, Ramazan ayı boyunca 40 davulcu görev yaparak halkı sahura kaldırıyorlar. Bandırma kaymakamlığının kontrolü altında, sahurda görev yapacak olan ve roman vatandaşlardan oluşan davulcuların yelek, şapka ve kartları, bandırma Müzisyenler Derneği tarafından verildi. Davulcuların, görevlerini düzenli şekilde yapabilmeleri için önlemler alındı.
Bandırma ilçe kaymakamı Tuncay Sonel´in yaptığı çalışma ile ramazan ayı boyunca davul çalacak davulcular kayıt altına alındılar. Kaymakamlığın yaptırdığı tişörtleri giymek zorunda kalan davulcular yine kaymakamlığın bastırdığı kimlik kartlarını takmak zorundalar. Davulcuların taşıdığı kartlarda davulcuların girebileceği mahalleler de yazılı bulunuyor.
Konu ile açıklamalarda bulunan Bandırma Müzisyenler Derneği Başkanı Feridun Demirdöğen, ? Yaşadığımız sıkıntılar bu uygulama ile sona erecek. Artık hiç kimse Bandırma ?da korsan davulculuk yapamayacak. Derneğimizden mühürlü kimlik kartları ve kaymakamlığın verdiği tişört ve şapkaları olmayan davulcuların halkımız tarafından yetkililere ihbar edilmesi gerekiyor. Bandırma halkından bu konuda duyarlı olmalarını talep ediyoruz.? dedi. Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli