Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

BANSİAD Büyükşehir adaylarını ağırladı

BANSİAD Büyükşehir adaylarını ağırladı

Bandırma Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BANSİAD) ve Bandırma Genç İşadamları Derneği (BANGİAD) Balıkesir Büyükşehir belediye başkan adaylarını Grand Asya Otel´de düzenlenen toplantıda konuk etti.

Bandırma Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BANSİAD) ve Bandırma Genç İşadamları Derneği (BANGİAD) Balıkesir Büyükşehir belediye başkan adaylarını Grand Asya Otel´de düzenlenen toplantıda konuk etti.
?Bandırma iş dünyası büyükşehir adayları ile buluşuyor? projesi kapsamında AK Parti Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Yücel Yılmaz ile İYİ Parti Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı İsmail Ok, iş dünyasına projelerini anlattı.
Açılış konuşmasını yapan BANSİAD Başkanı Cengiz Küçükköseleci, Bandırma´nın hızlı büyüyen bir kent olduğuna işaret ederek Büyükşehir ve ilçe belediyesinin birlikte çözüm odaklı çalışması gerektiğine dikkati çekti.
Seçim sürecinin bölgemize ve adaylara hayırlı olması temennisinde bulunan Küçükköseleci, ?Bandırma dendiğinde en hızlı büyüyen bir kentlerden birini görüyoruz. Kentimizin büyürken karşılaşacağı sorunların çözümü için büyükşehir ile çözüm odaklı çalışması zorunludur. Gelecek nesillere yaşanır bir şehir nasıl bırakacağımıza odaklanmamız gerekli.? dedi.
BANGİAD Başkanı İsmail Çoban´da, Bandırma´nın geleceğinin planlanmasının önemine değindi.
Bandırma´nın ulaşım kolaylığı gibi imkânlarıyla yatırımcının cazibe merkezine dönüştüğünü belirten Çoban ?Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin uyum halinde çalışmaları gerekir.? dedi.
İşadamı Abdullah Çolak´ın moderatörlüğünde Büyükşehir adayları Yücel Yılmaz ile İsmail Ok projelerini anlattı.
Ok: ?Türkiye´de adalet yok, Büyükşehir belediyesi iflas etti?
Toplantıda söz alan İYİ Parti adayı İsmail Ok, ?Balıkesir´imiz için Bandırma için üreten ve bu ülke adana üreten son derece güzel bir toplulukla bir arada olmaktan mutluluk duyuyorum derneklerimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.? dedi.
Seçimlerin centilmence geçmesinin temenni eden Ok ?Üzülerek ifade ediyorum ki ülkemizde adalet yoktur. Bir ülkede adalet yoksa o ülkede hiçbir şey yolunda gitmez. Adalet olamayınca hukuk ve liyakatte olmuyor. Eğer işler yolunda gitseydi başta işadamları yatırımlarını yurt dışına kaydırmak zorunda kalmazdı. Gençler yurt dışına kaçmanın yolunu arıyor. Anayasa referandumundan sonra bu durum ivme kazanmıştır. Ülkeyi yönetenler kriz yok dese de işadamlarımız krizi iliklerine kadar yaşıyor. Ankara´da bizi yönetenler adına 31 Mart önemli bir fırsat. Bandırma´da üretim yarı yarıya düşmüş durumda. Biz Kazandığımızda 1 Adaletle belediyeyi yöneteceğiz. 2 Liyakatli yöneticilerle yöneteceğiz. 3 Balıkesir´i yerinden yöneteceğiz. Balıkesir´e birileri Ankara´dan Büyükşehir belediyesine bürokrat tayin edemeyecek. Büyükşehir´e 5 yılda 5´nci kez genel sekreter atandı. Genel Sekreteri Büyükşehir Başkanı´nın kendi belirlemesi gerekmez mi? Bizim kimle çalışacağımıza başkası karar veremez. Balıkesir´in geleceğini birlikte planlayacağız. Balıkesir´de 5 yılımız kayıp. Büyükşehir Belediyesi ekonomik olarak iflas etmiş durumda. Çektiği kredileri ve maaşları ödemekte bile güçlük çekiyor. Çivi çakmaya para yok. BALTOK´u yapan şirket Balıkesir´den kaçtı. İlçe belediyeleri ile işbirliği ile çalışacağız. Ayrıştırmak bu millete yapılacak en büyük kötülüktür. Kısacası biz başta Bandırma olmak üzere yiğidin hakkını yiğide teslim edeceğiz. Bandırma bütün ilçeler arasında sosyal ve gelişmişlik olarak ilk 20 ilçe arasında. Yanlış politikalar dolayısıyla ülkenin en verimli toprakları ekilemiyor. Liman yarı kapasiteyle bile çalışmamakta. Biz bu bölgeyi endüstri bölgesi haline getirmeliyiz ama çevreyi kirleten sanayinin gelmesini istemiyoruz. Balıkesir ve Bandırma´da el ele vererek birikmiş sorunları çözmeye talibiz. Bırakın gelişmeyi biz şu an geriye gidiyoruz. Bandırma´da çevre sorunlarının hat safhada olduğunu biliyorum. Bunu tersine çeviremezsek çocuklarımızı zehirliyoruz. ? dedi.
AK Parti adayı Yücel Yılmaz ise yaptığı konuşmada, kendisinin de bir işadamı olduğunu söyleyerek iş dünyasının sorunlarını yakından bildiğini dile getirdi.
Bandırma´da bir dönem okuduğunu, geçmişten bugüne yakından takip ettiğini ifade eden Yılmaz, ?Seçimlerde insanların ayağına gidiyorsunuz ve insanlar size sorunlarını anlatıyor. Buna bağlı olarak da seçim beyannamesi yapıyoruz. Belediyecilik ne demek? Ben mensubu olduğum partinin belediyeciliğini beğeniyorum. AK Parti 5 başlıkta belediyeciliğini açıklıyor: ?Katılımcı belediye, Sosyal belediyecilik, Kültürel belediyecilik, Çevre dostu belediyecilik, altyapı hizmetleri´ Karesi Balıkesir´in en büyük ilçesi. Bandırma´dan farkı yok. 5 sene belediyecilikte iyi bir planlama yaptım. Güzel bir liyakatli ekip kurduk, 10 tane ödül aldık. Bandırma´nın Balıkesir´in ekonomisini nasıl güçlendiririz bunu çalışmasını yapıyoruz. Milletvekili milletvekilliğini yapsın İYİ Parti´nin milletvekiline ihtiyacı var.? dedi.
Haber : Tufan Dalgıç



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli