Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

BANSİAD’ın gündeminde Bandırma vardı

BANSİAD’ın gündeminde Bandırma vardı

Bandırma Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği’nin(BANSİAD) olağan aylık toplantısı yapıldı.

Bandırma Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği’nin(BANSİAD) olağan aylık toplantısı yapıldı.
DEDEOĞLU KONUŞUYOR
Panderma Port Otel’de yapılan toplantı, BANSİAD Başkanı Funda Dedeoğlu’nun açış konuşmasıyla başladı.
Dedeoğlu, Bandırma ivedilikle çözüm bekleyen sorunlarına değindiği konuşmasında, Küçük Sanayi Sitesi’nin, sanayi tesisleri için artık yetersiz kaldığına işaret ederek, bu sitenin yanına yeni bir sanayi alanı daha yapılmasını istedi.
Bandırma AVM önü ve hastane kavşağına alt geçit yapılması gerektiğini belirten Dedeoğlu, 1/5 binlik imar planlarının bir an önce tamamlanması gerektiğine dikkati çekti. Dedeoğlu, BANSİAD olarak Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi ile işbirliği protokolü imzaladıklarını sözlerine ekledi.
BEKKİ KÜRSÜDE
Güney Marmara Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu(GÜNMARSİFED) Başkanı Abdullah Bekki de konuşmasında, 6’sı bu bölgeden, biri ise İstanbul’dan olmak üzere 7 dernekten oluştuklarını ve 8 yıldır faaliyet gösterdiklerini belirterek, ivedilikle çözüm bekleyen sorunları dile getirdi. Bu sorunlar arasında yeşil dönüşüm ve iklim değişikliğinin de çok önem taşıdığına işaret eden Bekki, ayrıca ülkemizde halen 3,5 milyon genç işsizin bulunduğuna dikkati çekerek, “Genç istihdam politikalarını iş dünyası da artık gündemine almalıdır” dedi. Ülkemizde halen yüzde 19’un üstünde enflasyon yaşandığına işaret eden Abdullah Bekki, “Yüksek enflasyonla mücadele edilirken, fiyat istikrarı ise fiyatlara müdahale edilerek değil, liberal para politikalarının düzenlenmesi şeklinde gerçekleşmelidir” dedi.
Bekki, BANSİAD Başkanı Funda Dedeoğlu’nun başarılı çalışmalarıyla gurur duyduklarını sözlerine ekledi.
TOSUN’UN KONUŞMASI
Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun da konuşmasında, Bandırma’nın 1/5 binlik planlarının bir an önce hazırlanması gerektiğini vurgulayarak, “Bandırma’nın her alanda gelişip sanayileşmesi için gerekli olan bu planları yıllardır bekliyoruz” dedi. Tosun, Bandırma’nın sanayileşme konusunda ciddi adımlar attığını belirtti. Belediye Başkanı Tosun, Balıkesir’in vergisinin yüzde 40’ının Bandırma’dan çıktığına dikkati çekti.
ÖZDEMİR KÜRSÜDE
Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir de konuşmasında, üniversitelerinin kısa sürede büyük gelişim kaydettiğine işaret ederek, “Üniversitemiz, eğitim açısından ülkemizin cazibe merkezi durumuna gelmiştir” dedi.
YILMAZ’IN KONUŞMASI
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz da, “Bandırmayı seviyoruz” diye başladığı konuşmasında, şunları söyledi:
“Bandırma, Balıkesir’in 20 ilçesi içinde son yıllarda ciddi yatırımlar almaktadır. Yeni yatırımlar da gelecektir. Bandırma’da yapımı süren kavşaklarda zaman zaman müteahhitten kaynaklanan sıkıntılar yaşandı. Ancak şu anda bir sıkıntı yok ve yapım çalışmaları sürüyor. 1/5 binlin planları da kısa sürede tamamlayacağız.”
Haber : Önder Balıkçı



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı