Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

BANTAŞ´ın pazar payı hızla artıyor

BANTAŞ´ın pazar payı hızla artıyor

Bandırma Ambalaj Sanayi ve Ticaret A.Ş. (BANTAŞ), istikrarlı bir şekilde büyümesini sürdürüyor.

Bandırma Ambalaj Sanayi ve Ticaret A.Ş. (BANTAŞ), istikrarlı bir şekilde büyümesini sürdürüyor. BANTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Erdan, şirketin son durumu hakkında bilgiler verdi.
Erdan, basın toplantısında şu açıklamalarda bulundu:
?Son günlerde ülke gündemine damgasını vuran ve Marmara Denizi´nin geleceğini tehdit eden Müsilaj olumsuzluğu haklı olarak, Marmara Denizi´ne kıyısı bulunan kentlerin yerel yönetimleri ile sanayi kuruluşlarına kurumsal anlamda kamuoyu aydınlatma sorumluluğunu getirmiştir. Bu nedenle işletme-istihdam, yeni yatırım planlaması ve çevre konularında bilgi vermek istiyorum.
Bir yılı aşkın süredir yaşadığımız pandemi sürecinde işletme olarak Korona olumsuzluğuna karşı verdiğimiz çaba, münferit karantina süreçlerinin dışında telafisi mümkün olmayan ayrılıklarla sonuçlanmamıştır. Çalışanlarımızın sağlığı bizim için ön koşuldur ve bu sıkıntılı günleri üreterek birlikte aşmanın sevinci içindeyiz.
PAZAR PAYIMIZ HIZLA GELİŞİYOR
BANTAŞ, konumu itibarıyla bulunduğu Güney Marmara ve Ege Bölgesi´ndeki peynir, zeytin ve yağ üreticileri arasında önemli bir pazar payına sahip olup, ürün çeşitlendirme ve pazar geliştirme çalışmaları ile madeni yağ sektöründe de hızla gelişen bir pazar payına sahiptir. 2020 yılında, kişi başına metal ambalaj tüketimi, ülke genelinde yıllık 4,9 kilogramdır. Pazar bölgemizin nüfus yoğunluğunun yaklaşık 20 milyon olduğu göz önüne alındığında genel pazar payımız metal ambalaj tüketim tonajına göre yaklaşık yüzde 15´tir. Ancak metal ambalaj çok farklı tüketim ürünlerinde karşımıza çıkmakta olup, ana ürün gruplarımız olan ?peynir, zeytin, bitkisel yağ ve madeni yağ tenekesi´ ürün gruplarında, pazarımızda söz sahibi, rekabetçi ve ilklerin öncüsü bir firmayız. Şirketimiz başta Irak ve Bulgaristan olmak üzere İsrail, Almanya, Belçika ve Yunanistan´a da zaman zaman ihracat gerçekleştirmektedir.
2015 yılının mayıs ayında payları halka arz olan firmamız, adı geçen 5 yıl gibi bir zamanda 1 kez kâr payı(temettü), biri henüz onay sürecinde olmak üzere 2 kez bedelsiz sermaye artışı yaparak kazancından yatırımcılarını da yararlandırmıştır. Şirketimiz, sürekli olarak kârlılığını ve yatırımlarla büyümesini sürdürmüş, halka arz olduğu 2015 yılında 36.987.101 olan satış hasılatını 2020 yılında 162.399.924 TL´ye, dönem kârını da 3.705.042 TL´den 25.319.958 TL´ye artırmayı başarmıştır. Şirketimiz, 2 kez bedelli sermaye artışı gerçekleştirmiş ve bu bedelli sermaye artışlarından elde ettiği gelirleri tamamen yatırımlara kanalize etmiştir. Bu gelirleri, sermaye yapısının güçlendirilmesi, katma değerli yeni ürünlerin üretimi, kapasite artışı, otomasyona dayalı üretime geçilmesi,
ürün çeşitlendirme, lojistik altyapısını güçlendirme, artan istihdam paralelinde çalışma ortamlarının iyileştirilmesi, iş güvenliği ve sağlığı, ?Endüstri 4.0´ projesi, pazarlama faaliyetlerine destek ve personel eğitimlerinde kullanan şirketimiz, 16.07.2020 tarihinde aldığı yeni bir yatırım kararı ile de şirketimizin sürdürülebilir büyümesinin sürmesi, ambalaj sektörünün içindeki artan pazar payının sürdürülebilmesi, yeni istihdam alanlarının açılması, ülkemiz ekonomisinin büyüme hedefleri doğrultusunda BANTAŞ´ı geleceğe taşıyacak 2020-2025 vizyonu doğrultusunda yatırımların planlanması ve gerçekleştirilmesi düşüncesiyle ofset tesislerimizin kapasitesinin artırılması amacıyla gerekli altyapı ve inşaat faaliyetlerinin gerçekleşmesi ile baskı kapasitesinin artırılması, kutu tesislerinde tam otomatik kapak hattı, makas ve otomatik üretim hattının alınması, baskı maliyetlerimizin azaltılması amacıyla kesim hattımızın kurulması, üretim yerleri çeşitlendirme konusunda fizibilite çalışmalarının yapılması, ürün çeşitlendirme, üretim ve pazar olanaklarının araştırılması, projelendirilmesi konularında yeni bir yatırım kararı almış ve bu çerçevede yatırımlarını sürdürmektedir.
ÇEVRE ÖNCELİĞİMİZDİR
BANTAŞ, bulunduğu çevreyi önce yatırımları ile geliştirerek istihdam yaratarak, yaşam kalitesinin artmasına katkıda bulunurken, çevre kirliliğinin önüne geçmek ve doğal yaşamın sürekliliği için öncelikle doğal kaynakları verimli kullanarak, geri dönüşüm ve geri kazanımı artırarak, bütün süreçleri oluştururken enerji verimliliği sağlayan ve çevre dostu olan teknolojileri kullanarak, ?sıfır atık´ yaklaşımı ile atık yönetimini sağlayarak, kirliliği kaynağında önleyerek, çevreyi koruyarak, temiz ve sağlıklı bir çevrenin gelecek kuşaklara aktarılmasında çalışanlarımızın, müşterilerimizin, tedarikçilerimizin ve toplumumuzun çevre bilincinin artırılması ve iklim değişikliği duyarlılığına yönelik katkı sağlamak suretiyle çevre ile ilgili uygunluk yükümlülüklerimizi yerine getirmektedir.
Şirketimiz, uygulamaya koyduğu 2020-2025 yatırım vizyonu doğrultusundaki ilk yılında ciddi yatırımlara imza atmış, gelecekteki yatırımları için gerekli altyapı tesislerini sürdürerek devam ettirme çabası içindedir.?
Erdan, BANTAŞ´ın 2021 yılının üç aylık dönem sonunda cirosunun 50.792.812 TL olduğunu, aynı dönem için 202 personelin görev yaptığını sözlerine ekledi.
Haber : Önder Balıkçı



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli