Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Banu Avar, Bandırma´da Üniversite öğrencileriyle buluştu

Banu Avar, Bandırma´da Üniversite öğrencileriyle buluştu

Araştırmacı Yazar Banu Avar, Bandırma 17 Eylül Üniversitesi´nde ?Yeni Dünya Düzeni ve Türkiye´ konulu söyleşiyle üniversite öğrencileriyle bir araya geldi.

Araştırmacı Yazar Banu Avar, Bandırma 17 Eylül Üniversitesi´nde ?Yeni Dünya Düzeni ve Türkiye´ konulu söyleşiyle üniversite öğrencileriyle bir araya geldi.
Bandırma 17 Eylül Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Topluluğu tarafından düzenlenen etkinliğe öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.
Bandırma´ya sık sık geldiğini belirten Avar, ?Petrol-İş Başkanı İsmail Kayan ile Bor madenleri ile ilgili görüşüyoruz. Bor madeni bölge için çok önemli. Rektörden bu üniversitede kurulan mühendislik fakültesinin müjdesini aldım ve çok mutlu oldum. Çünkü Türkiye´yi kurtaracak çok önemli zenginliklerimiz var fakat bunları kullanamıyoruz. Burada üniversitelere ve sizlere çok önemli bir görev düşüyor. Ben bunları şehir şehir, ülke ülke gezerek anlatıyorum. Türkiye coğrafya olarak çok önemli bir noktada ve zenginliklere sahip? Bir gazeteci olarak 80 ülkeye gittim ve bunları anlatıyorum.? dedi.
Türkiye´nin 1947´de IMF´ye girdiğini hatırlatan Avar, bu hareketin Türkiye´nin gelişim sürecinin önünü tıkadığını ve uluslararası alanda gelişiminin etkisizleştirildiğini vurguladı. Bu tarihten itibaren Türkiye´nin bir sömürü mekanizmasının içine girdiğini belirten Avar, Türkiye´nin bu tarihten itibaren Misak-ı Milli sınırlarını da kaybettiğini söyledi. 1952 yılında NATO´ya kabul edilen Türkiye´de NATO´nun Türkiye´de dini bir eğitim talep ettiğini ancak bunun İslam değil vahabizm olduğunu söyledi. Türkiye´nin uluslararası güçler tarafından kıskaca alındığını söyleyen Avar, kendi kitaplarından ve başka kaynaklardan referanslarla geçmişte Türkiye üzerine yapılan etkisizleştirme planları konusunda örnekler verdi.
Nasıl işsiz bırakıldığını da anlatan Avar, ?Elimde asa, ayağımda çarık Türkiye´yi geziyorum. Çünkü TRT´den atıldım. Özel kanallara da özellikle gidip görüştüm fakat şu anda Türkiye´nin tüm kurumlarında yabancı danışmanlar var ve belgesel yapmam engelleniyor? dedi.
Yeni Dünya Düzeni kavramının Osmanlı İmparatorluğu zamanında da kullanıldığını belirten Avar, ?Tüm dünya artık şunu görüyor; gelecek Asya´da. Tüm yer altı ve yer üstü zenginliklerin 4´te 3´ü Türkiye ile Çin arasında. Dünya devleri artık bunu görüyor ve yeni düzen buna göre şekilleniyor. Sizler maalesef üçüncü paylaşım savaşına denk düştünüz. Dünyada ne olup bitiyor anlamak zorundasınız. ?Bana ne, sıkıldım? deseniz bile o sistemin içindesiniz, bari bildiğiniz sistemin içinde olun? dedi.
Söyleşinin sonunda öğrencilerle fotoğraf çektiren ve sohbet eden Banu Avar, pek çok üniversitenin konuk listesinde yasaklı olduğunu söyledi
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli