Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

BANÜ-TEKNOPARK için ilk adım atıldı

BANÜ-TEKNOPARK için ilk adım atıldı

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi (BANÜ-TEKNOPARK) Kurucu Heyet Protokol İmza Töreni gerçekleştirildi.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi (BANÜ-TEKNOPARK) Kurucu Heyet Protokol İmza Töreni gerçekleştirildi.
Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Merkez Yerleşkesi´nde kurulacak BANÜ-TEKNOPARK için Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi Kurucu Heyet Protokol İmza Töreni gerçekleştirildi.
Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Merkez Yerleşkesi Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu´nda gerçekleşen ve Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar, Erdek Kaymakamı A. Atakan Atasoy, Manyas Kaymakamı Muhammet Kaya, Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, Gönen Belediye Başkanı İbrahim Palaz, Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney, Balıkesir İl Sanayi ve Teknoloji Müdürü Mehmet Ali Aşuk, GMKA Genel Sekreteri Hasan İskender, Bandırma Ticaret Odası Başkanı Mehmet Kılkışlı, Bandırma Ticaret Borsası Başkanı Halit Sezgin, Gönen Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Mutlu, Erdek Ticaret Odası Başkanı Özlem Sarı, Susurluk Ticaret Odası Başkanı İlker Kurt, Gönen Deri İhtisas ve Karma OSB Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Çetinkaya ile Marmara Yüksek Teknoloji ve Makine İhtisas OSB Yönetim Kurulu Başkanı Saadettin Çay´ın katıldığı protokol imza töreninde, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Alpaslan Serel, Prof. Dr. Feyzullah Temurtaş ve Prof. Dr. Celalettin Yanık ile Genel Sekreter Cihangir Boz´da hazır bulundu.
BANÜ-TEKNOPARK ile ilgili sunumlarını gerçekleştirmek üzere Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Feyzullah Temurtaş yaptığı sunumda, ?Kısaca teknopark dediğimiz, bir ekosistemdir. Teknoparklar üniversite ve sanayi arasındaki boşluğu doldurarak daha inovatif değerler elde edilmesini sağlar. Bunların içinde kuluçka merkezleri ve teknoloji transfer ofisleri yer alır. Teknopark nedir diye soracak olursak, bunun en iyi örneği Stanford Üniversitesi bünyesinde kurulmuş olan Silikon Vadisi´dir. İçerisinde Tesla, İntel, Google ve çok bilindik, büyük şirketler var. Türkiye´deki ilk örneği ODTÜ Teknopark´tır. Teknoparklar, AR-GE tasarım merkezleriyle kıyaslandığında daha fazla avantaja sahiptir. Bandırma´da teknopark olur mu, sorusunu Gebze´yi örnek vererek cevaplandırabiliriz. Gebze de ilçe ve 4 teknopark var. 4 teknopark olmasının sebebi sanayisinin gelişmiş olmasıdır. Sanayinin gelişmiş olduğu yerlerde teknoparkların yer alması gereklidir. Bandırma da bu anlamda hızla gelişen bir yer ve Üniversitemiz de hızla büyüyen bir yapıdadır.? diye konuştu
Ardından imza töreninin protokol konuşmaları bölümünde ilk konuşmayı yapan Balıkesir İl Sanayi ve Teknoloji Müdürü Mehmet Ali Aşuk, ülkemizde de AR-GE ve inovasyon ekosisteminin korunabilmesi, inovasyonla ilgili gelişmelerin yaşanmasının önemine dikkat çekti.
Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir ise yaptığı konuşmada, Teknoparkların ülkelerin ekonomisi, gelişimi için çok büyük bir önem arz ettiğini belirterek ?Teknoparkın tamamlanması ve bir an önce faaliyetlerine başlaması için valimizin, kaymakamlarımızın, belediye başkanlarımızın ve sivil toplum kuruluşlarının desteklerini bekliyoruz.? dedi.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Gönen, Erdek, Manyas, Susurluk bölgesinde araştırma yapılacak çok alan olduğunu, ancak sanayicimize teknoparkı ve bu araştırmaların öneminin çok iyi anlatılmasını gerektiğini dile getirdi.
Konuşmalarını yapmak üzere kürsüye son olarak çıkan Balıkesir Valisi Hasan Şıldak ?Teknoparklar ortak akıl üretilen, bilim esaslı bir yer, adeta gelişim atmosferi sunan yerlerdir. Bu yüzden ben bu projenin üniversiteye çok şey kazandıracağını düşünüyorum. Balıkesir´imize 2. Teknopark´ı kazandıran Rektörümüze çok teşekkür ediyoruz. Biz de Valilik olarak, bölgemize değer katan her projeyi olduğu gibi bu projeyi de destekliyoruz.? diye konuştu.
Daha sonra atılan imzalar ile BANÜ-TEKNOPARK´ın kuruluşunda ilk adım atılmış oldu.
Haber Merkezi



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu