Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

BANÜ ve KADEM el ele birlikte

BANÜ ve KADEM el ele birlikte

BANÜ ve KADEM Balıkesir İl Temsilciliği işbirliğiyle ?Uluslararası Bilimde Kadın ve Kız Çocukları Günü? etkinliği düzenlendi.

BANÜ ve KADEM Balıkesir İl Temsilciliği işbirliğiyle ?Uluslararası Bilimde Kadın ve Kız Çocukları Günü? etkinliği düzenlendi. 2015 yılından itibaren her yıl 11 Şubat´ta kutlanan bu özel günde Balıkesir Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Bilim ve Sanat Merkezi ile Bandırma Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi´nin misafirleri oldu.
Programın ilk bölümü Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu´nda gerçekleşti.
KADEM Balıkesir İl Temsilcisi Zeliha Kahraman yaptığı konuşmada ?Bugün 11 Şubat Bilimde Kız Çocukları ve Kadın Günü. Aslında bu yola çıkarken Yaradan´ın bize sunduğu ilk ayet, ilk emirle ?Oku? diye başlamak gerekiyor. Çünkü okumak, aydınlanmak, aydınlatmak geleceğe bilimle ilgili yeni bir şeyler sunabilmek hepimizin en büyük hayali.? dedi.
Kahraman´ın ardından kürsüye gelen Rektör Prof. Dr. Süleyman Özdemir ?Bugün anlamlı bir gün, kız çocuklarımıza bu anlamlı günde üniversitemiz çatısı altında hocalarımızla birlikte ufuk vermek amacıyla toplanmış bulunmaktayız. Birleşmiş Milletler ve diğer uluslararası kuruluşların verilerine bakıldığı zaman dünya genelinde bazı alanlarda kadınlarla ilgili dezavantajların olduğu görülüyor. Bilim dünyasında da kadın ve erkek arasında bir eşitsizlik var. Bugün vesilesi ile sürekli farkındalık yaratılmış olacak ve kadınların, özellikle de kız çocuklarımızın bilim dünyasında hak ettiği şekilde yer alması için hep birlikte elimizden geleni gerçekleştirmiş olacağız. Bilim dünyasında ortalama yüz kişiden otuzunun kadın olduğu bilinmektedir. Ülkemizin ise akademideki kadın oranları açısından çok daha iyi olduğunu söyleyebiliriz.? dedi.
Ülkemizdeki 207 üniversitede öğrenim gören 8.5 milyon öğrencinin yarısını kız çocuklarının oluşturduğunu hatırlatan Özdemir, ?Bu rakamlar geçmişte bizim hayal edemediğimiz rakamlardı.? diye konuştu.
Protokol konuşmalarının ardından geleceğin akademisyen adaylarından, Balıkesir Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Bilim ve Sanat Merkezi öğrencisi Altuncan Gülen, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Serap Altuntaş, Balıkesir Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hülya Gür´ün de konuşma yaptığı etkinlik KADEM Balıkesir İl Temsilcisi Zeliha Kahraman´ın çiçek ve Rektör Prof. Dr. Süleyman Özdemir´in plaket takdimi ile son buldu.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: BANÜ KADEM birlikte
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli