Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

BANÜ’de mezuniyet heyecanı yaşandı

BANÜ’de mezuniyet heyecanı yaşandı

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nin (BANÜ) mezuniyet töreni coşkuyla kutlandı.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nin (BANÜ) mezuniyet töreni coşkuyla kutlandı. 
Bandırma 17 Eylül Stadı’ndaki törende 2022 yılı mezunlarının yanı sıra mezuniyet töreni Covid-19 nedeniyle yapılamayan 2020 ve 2021 yılı mezunları da kep atma heyecanını yaşadı. 
Üniversitenin fakülte ve meslek yüksek okullarındaki bölüm ve programlarını başarıyla tamamlayan öğrencilerin aileleriyle birlikte yer aldığı töreni yaklaşık 6 bin kişi izledi. 
Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Müzik Topluluğu’nun hareketli ve eğlenceli şarkılarıyla sundukları müzik ziyafetinin ardından, program bayrak ve flama eşliğinde mezun öğrencilerin tören geçişleri ile başladı. 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasını halk oyunu gösterileri takip etti. 
Törenin açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Süleyman Özdemir “Bugün hem mutluyuz, hem de gururluyuz. 29 yıllık kökleri olan ve aynı zamanda genç ve dinamik bir üniversite olarak 7 yıldır mezun vermenin heyecanını, gururunu ve sevincini yaşıyoruz. Gençlerimizin bugünlere gelmesinde emeği olan anne-babaları ve hocaları başta olmak üzere hepsine şahsım ve üniversitem adına teşekkür ediyorum. Yolunuz ve bahtınız açık olsun, kısmetiniz bol olsun, başarılarınız daim olsun gençler.” diye konuştu. 
Açılış konuşmasının ardından gerçekleşen protokol konuşmalarında sırasıyla Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Birol Şahin ve Balıkesir Valisi Hasan Şıldak birer konuşma yaparak mezuniyet töreniyle ilgili duygu ve görüşlerini ifade ettiler. 
Konuşmalardan sonra fakülte ve meslek yüksekokullarını birincilikle bitiren öğrencilerin tüm mezun öğrenciler adına kütüğe plaket çakma seramonisi gerçekleştirildi. 
2021-2022 eğitim-öğretim yılında, Üniversiteyi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi’ni birincilikle bitiren, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü öğrencisi Şevval Kurum, fakülte ve meslek yüksekokulu birincileri ve tüm mezun öğrenciler adına gerçekleştirdiği konuşmasında heyecanını ve mutluluğunu dile getirerek tüm mezun öğrencileri tebrik etti.  
Programda daha sonra, dereceye giren öğrencilere ödül ve plaket takdim törenine geçildi. 2019-2020, 2020-2021 ve 2021-2022 eğitim-öğretim yıllarında üniversiteyi birincilikle tamamlayan öğrenciler plaket ve ödüllerini Balıkesir Valisi Hasan Şıldak’ın elinden alırken ikincilik plaketleri ve ödüller Rektör Prof. Dr. Süleyman Özdemir tarafından, üçüncülük plaketleri ve ödülleri ise 6. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Selahattin Akalp tarafından takdim edildi. Öğrenim gördükleri fakülte ve meslek yüksekokullarını dereceyle bitiren öğrencilere de protokol üyeleri tarafından plaket ve ödül takdimleri gerçekleştirildi. 
Belgeler takdim edildikten sonra tüm öğrencilerin mezuniyet belgelerini havaya kaldırdığı güzel bir hatıra fotoğrafı çekildi. 
1.600 mezun öğrenci olmak üzere yaklaşık 6.000 kişilik katılım ve büyük bir coşkuyla Bandırma 17 Eylül Stadı’nda gerçekleşen mezuniyet töreni kep atma alanında bir araya gelen mezun öğrencilerin, Rektör Prof. Dr. Süleyman Özdemir’in geri sayımı ve müzik eşliğinde heyecanla keplerini havaya fırlatmasıyla son buldu. Yüzlerce kepin havada süzüldüğü bu güzel an fotoğraf ve video çekimleriyle ölümsüzleştirildi. 
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: mezuniyet heyecanı yaşandı
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı