Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

BANÜ’deki “canlar” koruma altında Selma Sever, üniversitedeki “canlar” için canını dişine takıyor!

BANÜ’deki “canlar” koruma altında Selma Sever, üniversitedeki “canlar” için canını dişine takıyor!

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi(BANÜ), Meslek Yüksek Okulu’nda bilgisayar işletmeni olarak görev yapan Selma Sever, üniversitenin içindeki köpeklere yaşam sunmak için büyük çaba harcıyor. Öğrenci yemekhanesindeki yemek artıklar

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi(BANÜ), Meslek Yüksek Okulu’nda bilgisayar işletmeni olarak görev yapan Selma Sever, üniversitenin içindeki köpeklere yaşam sunmak için büyük çaba harcıyor. Öğrenci yemekhanesindeki yemek artıklarını her gün düzenli olarak toplayan Sever, daha sonra bu köpekleri doyuruyor.
Bu duyarlı ve özverili çalışmaya başta üniversitenin Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir olmak üzere akademisyenlerden bazıları ve son dönemde, öğrenci Sude Baysal’ın başkanlığında kurulan ve kısa sürede üye sayısı 200’ü bulan “Yeşil Pati Topluluğu” da destek veriyor.
Selma Sever’in başlattığı bu duyarlı harekete destek verenler arasında yer alan, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklâmcılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Volkan Ekin düşüncelerini açıkladı. Ekin, “Kampüsümüzdeki köpekler, yani canlar için Selma Hanım, canını dişine takarak çalışıyor. Kendisine, öğrencilerimiz tarafından yeni kurulan ‘Yeşil Pati Topluluğu’ da destek vermeye başladı” dedi.
Selma Sever, başta Rektör Prof. Dr. Süleyman Özdemir olmak üzere kendilerine destek verenlere, “Yeşil Pati Topluluğu”na ve Bandırma Veteriner Yaşam Merkezi’ne teşekkür ederken, yaklaşık üç hafta kadar önce, kampus dışında bir kişinin silahıyla ayağından yaralandıktan sonra ameliyat edilen köpek “Rüzgâr”ın, yeniden kampüse dönmesinden duyduğu mutluluğu dile getirerek, “Rüzgâr’ın, yeniden kampüse döndüğü gün burası adeta bayram yerine döndü. Onu törenle karşıladık. Bu hareket için bir sembol, marka olan Rüzgâr, ameliyat sonrası henüz ameliyat geçirdiği ayağına basamıyor ve topallıyor ama veteriner, kısa süre sonra basmaya başlayacağını söylüyor” diye konuştu.
“Yeşil Pati Topluluğu” başkanı Sude Baysal da, kısa sürede çok sayıda üyeye kavuştuklarını belirterek, “Selma Sever Hanım’ın başlattığı bu harekete biz de destek vermeye çalışıyoruz” dedi.
Haber : Önder Balıkçı



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı