Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Banvit, Avrupa´da çeyrek finale yükseldi

Banvit, Avrupa´da çeyrek finale yükseldi

FIBA Şampiyonlar Ligi Play-Off turu rövanş maçında Banvit, Fransız Nanterre 92 takımını üstün bir oyunla 73-64 mağlup ederek adını çeyrek finale yazdırdı.

FIBA Şampiyonlar Ligi Play-Off turu rövanş maçında Banvit, Fransız Nanterre 92 takımını üstün bir oyunla 73-64 mağlup ederek adını çeyrek finale yazdırdı.
Banvit Kara Ali Acar Spor Salonu´nda oynanan mücadeleye Banvit, Taylor, Rautins, Adonis, Caloiaro ve Vidmar beşiyle başladı. Karşılaşmanın ilk bölümünde her iki takım da skor üretmekte sıkıntı çekerken 5. dakikayı Nanterre 92 6-8 önde geçti. Kalan bölüm karşılıklı sayılarla geçilirken Banvit periyodu 12-15 geride tamamladı.
İkinci çeyreğe temsilcimiz skor sıkıntısı çekerek başlarken Heiko Schaffartzik´in üçlüğü farkı 6 sayıya kadar çıkardı ve koç Sasa Filipovski molaya gitti. Moladan çok iyi dönen Banvit 15. dakikayı 23-22 önde geçti. Adonis Thomas ile farkı 3´e çıkaran Turuncu ? Yeşilliler farkı giderek açtı ve soyunma odasına 39-30´luk üstünlükle girmeyi başardı.
Üçüncü çeyreğin başında da Banvit Caloiaro ile skor üreterek başlarken, Nanterre 92 bu hamleye Kevin Jones ile karşılık verdi. Sonraki dakikalarda Gasper Vidmar´ı da devreye sokan Banvit´in farkı koruma çabalarına rağmen Jones´un sayıları çeyreğin bitimine 03:56 kala farkı 5 sayıya indirdi: 48-43. Çeyrek sonuna kadar iki takım da karşılıklı sayılar buldu ve final periyoduna temsilcimizin 55-50´lik üstünlüğüyle girildi.
Dördüncü çeyreğin ilk 4 dakikasında Banvit rakibine sayı şansı tanımadı ve fark bir ara 12 sayıya kadar çıkanca ilk maçın da getirdiği skor avantajıyla son bölümde üstünlüğünü koruyan Turuncu - Yeşilliler sahadan 73-64 galip ayrıldı ve adını çeyrek finale yazdırmayı başardı. Temsilcimizin bu turdaki rakibi Fransa´nın Monaco takımı oldu.

Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli