Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Banvit Basketbol Kulübü Başkanı Kılıç:

Banvit Basketbol Kulübü Başkanı Kılıç:

?Gençlerimize ve alt yapımıza büyük yatırım yapıyoruz?

Banvit Basketbol Kulübü Başkanı Özkan Kılıç, hafta sonunda deplasmanda karşılaşacakları Galatasaray Odeabank karşılaşmasının play-off sıralaması ve normal sezonu bitirecekleri yer açısından büyük önem taşıdığına dikkat çekti. Şu anda ligde dördüncü sırada bulunduklarını belirten Kılıç, ?Ancak altımızdaki takımlarla aramızda sadece küçük puan ve averaj farkları var. Yerimizi sağlama almak ve play-off´ta saha avantajını yakalamak için hata yapmamalıyız. Galatasaray da, kendi evinde seyircisi ile bütünleşerek çok iyi performans gösteren bir takım. Bu nedenle çok zor bir karşılaşma olacak? dedi.
GENELDE BAŞARILIYIZ
Sezona üç ayrı kulvarda başarıyı yakalamak hedefiyle başladıklarına işaret eden Kılıç, şunları söyledi:
?Bu hedeflerimizden ilki olan Avrupa Kupası´nda iki zorlu grup aşamasından başarıyla çıktıktan sonra son 16 turunda, Euroleague´nin önemli takımlarından Armani Jeans Milano´ya şanssız iki maç sonunda elendik. Aslına bakarsanız, Avrupa´da kötü iş yapmadığımızı düşünmekle birlikte geçtiğimiz sezon yarı final oynadığımız Eurocup´ta oldukça yukarıya koyduğumuz çita nedeniyle bu sezon geldiğimiz nokta bizi tatmin etmedi. Türkiye Kupası´nda ise çeyrek finalde Galatasaray Odeabank´ı eleyerek, yarı finale çıktık. Yarı finalde oynadığımız Darüşşafaka Doğuş karşısında uzun süre önde götürdüğümüz karşılaşmayı son anlarda yaptığımız hatalar sonucu tek basket ile kaybettik ve ne yazık ki, en azından final hedefi ile gittiğimiz Türkiye Kupası´nda umduğumuzu bulamadık. Şu anda tamamen Türkiye Ligi´ne konsantre olmuş durumdayız ve mevcut play-off sistemini kendimiz açısından avantaja dönüştürmek amacıyla ligi ilk dört takım içinde bitirip, saha avantajını kazanmak istiyoruz.?
Geçen sezonun yarısından bu yana baş antrenör olarak Selçuk Ernak ile çalıştıklarına dikkat çeken Kılıç, şu değerlendirmede bulundu:
?Selçuk Ernak, 10 yıldır Banvit organizasyonu içinde yer alıyor ve birbirimizi çok iyi tanıyoruz. Benim düşünceme göre Ernak ve ekibi, son iki sezonda başarılı işler yaptı. Geçen sezon, Avrupa´da yarı final oynadık ve toplam üç sayı ile finali kaçırdık. Khimki takımı, final karşılaşmalarını da büyük farklarla kazanarak, Avrupa şampiyonu oldu. Ligde ise play-off çeyrek finalinde Pınar Karşıyaka ile karşı karşıya geldik. Rakibimiz, çok zorlu geçen üç maçın ardından bizi eleyip, büyük bir ivme kazanarak şampiyonluğa ulaştı. Bu sezonun genelinde ise genç kadromuzla olumlu bir görüntü sergilediğimizi düşünüyorum. Önemli sakatlıklar da yaşamamıza rağmen genelde istikrarlı sonuçlara imza attık. Tolga Geçim, Cem Ulusoy ve Erkan Yılmaz gibi alt yapımızdan yetişen genç oyuncularımız önemli süreler ve sorumluluklar aldılar. Geçtiğimiz hafta itibariyle de A Milli oyuncumuz Can Maxim Mutaf´ın da sahalara dönmesi ve takım için katkı verecek duruma gelmesi bizi ayrıca mutlu etti.?
GENÇLERE VE ALT YAPIYA BÜYÜK YATIRIM YAPIYORUZ
Banvit organizasyonu olarak yıllardır alt yapıya ve genç oyunculara büyük yatırım yaptıklarına işaret eden Kılıç, şu değerlendirmede bulundu:
?Yıllardır alt yapıya ve genç oyunculara büyük yatırım yapıyoruz. Bu bağlamda alt yapımızdan çıkan genç oyuncuların, A Takım´da süre ve sorumluluk almaları bizim için büyük önem taşıyor. Bu sezon dışarıdan, Nusret Yıldırım´ın dışında Türk oyuncu transferi yapmayarak onları oynama süreleri anlamında önlerini açmak istedik. Selçuk Ernak da onları büyük bir cesaretle en kritik dakikalarda sahada bulundurmaktan çekinmedi. A Takımımızda bulunan gençler, sezonun şu kadarki bölümüne kadar belli oranda katkı vermiş olsalar da ben, onlardan daha fazlasını bekliyorum. Ayrıca tamamını alt yapımızdan çıkardığımız oyunculardan oluşan Bandırma Kırmızı ve buradaki gençlerin son haftalardaki performansları da beni mutlu ediyor. A Takım kadrosunda bulunan gençlerimiz ve Bandırma Kırmızı kadrosu haricinde, son haftalardaki performansları da beni mutlu ediyor. A Takım kadrosunda bulunan gençlerimiz ve Bandırma Kırmızı kadrosu haricinde, son yıllarda, Türkiye şampiyonalarında büyük başarılar elde eden alt yapı takımlarımızda bizleri heyecanlandıran çok yetenekli oyuncular var. Eminim ki, önümüzdeki yıllarda bu oyuncular, A Takım kadromuzun iskeletini oluşturacak ve bize büyük başarılar yaşatacaklar. Biz de, gençlerimize destek vermek adına organizasyonumuzun misyonunu ve hedeflerini gençlerin gelişimine yönelik şekilde sürdüreceğiz.?
Haber : Önder Balıkçı



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli