Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Banvit Basketbol Kulübü Başkanı Özkan Kılıç: ?Şu ana kadar gösterdiğimiz performanstan memnunum?

Banvit Basketbol Kulübü Başkanı Özkan Kılıç: ?Şu ana kadar gösterdiğimiz performanstan memnunum?

Banvit Basketbol Kulübü Başkanı Özkan Kılıç, Türkiye Ligi ve Eurocup ile ilgili olarak genel değerlendirmelerde bulundu.

Özel Haber : Önder Balıkçı
Banvit Basketbol Kulübü Başkanı Özkan Kılıç, Türkiye Ligi ve Eurocup ile ilgili olarak genel değerlendirmelerde bulundu. Sezon başında oyuncu kadrolarını önemli ölçüde yenilediklerini vurgulayan Kılıç, şunları söyledi:
?Yıllardır bir arada oynayan ve geçtiğimiz sezon Eurocup´ta final-four oynama başarısı gösteren önemli bir kadromuz vardı. Ama biz, izleyenlere daha keyif veren, başarıya aç ve daha istekli oyunculardan kurulu bir kadrolaşmayı tercih ettik. Sezonun bu zamana kadar olan bölümünde koçumuz Selçuk Ernak ve onun ekibinin liderliğinde yeni kadromuzun gösterdiği performanstan genel olarak memnunuz. Tabii ki, yeni bir takım olmanın getirdiği bazı zorluklar yaşadık ve zaman zaman inişli çıkışlı grafiklerimiz oldu. Ama genele baktığımızda, belki de son yılların en çekişmeli sezonunun yaşandığı Türkiye Basketbol Ligi´nde zirve mücadelemizi sürdürmekteyiz.?
STATÜ DEĞİŞİKLİĞİ
Bu yıl lig statüsünün değiştiğini de vurgulayan Kılıç, şu değerlendirmede bulundu:
?Ligde gerçekleşen statü değişikliği ile ilk devre sonunda, ilk 8 sıra içinde yer alan takımlar, 17-21 Şubat 2016 tarihleri arasında, Bursa´da düzenlenecek Türkiye Kupası´na katılma hakkını elde edecek. Statü değişikliği sonrası şu an ligimizde, Türkiye Kupası´nda yer alamama tehlikesi yaşayan çok önemli takımlar bulunuyor. Bu da bize, Türkiye Ligi´nin ne derece zorlu ve çekişmeli olduğunu bir şekilde gösteriyor. Biz, her ne kadar Türkiye Kupası´nda yer almayı büyük ölçüde garantilemiş olsak da, ilk devrenin son iki karşılaşmasını kazanarak, daha üst sıralara tırmanmayı amaçlıyoruz.?
EUROCUP´TA BAŞARILIYIZ
Zorlu takımlarla mücadele ettikleri Eurocup´ta, ilk gruptan çıkma başarısını göstererek, son 32 takım arasına isimlerini yazdırdıklarına dikkat çeken Kılıç, şöyle konuştu:
?İkinci turda, grubumuzda yine oldukça güçlü takımlar bulunuyor. İlk maçımızı, evimizde, Euroleague için kurulmuş ve grubun, kadro kalitesi açısından en güçlü takımı olarak gözüken Alman temsilcisi Bayern Münih´e karşı oynadık. Takımımız, bu karşılaşmada arzu ettiğimiz basketbolu oynayamasa da, müthiş bir mücadele ve Bandırma seyircisinin olağanüstü desteğiyle karşılaşmayı son topa kadar getirmesine karşın galibiyete ulaşamadı. Şimdi, önümüzde İspanyol temsilcisi Bilbao Basket ve Almanya temsilcisi Ratiopharm Ulm takımlarına karşı iki zorlu deplasman karşılaşmamız var. Gruptan çıkmak için evimizde kaybettiğimiz karşılaşmayı deplasmanlarda alacağımız galibiyetler ile telafi etmeliyiz.?
TARAFTARLARIMIZA SONSUZ TEŞEKKÜR
Bandırma´daki basketbol seyircisinden de son derece memnun olduğunu vurgulayan Banvit Basketbol Kulübü Başkanı Özkan Kılıç, şu değerlendirmede bulundu:

/resimler/2016-1/13/1846386920041.jpg
?Seyircimiz, şu ana kadar verdikleri destek ile bize büyük güç katarak, Banvit Kara Ali Acar Spor Salonu´nu adeta bir ?Basketbol Mabedi´ne çevirdi. Bu taraftarın, aslında daha büyük ve modern bir salonda maç seyretmeyi hak ettiğini düşünüyorum. Buna paralel olarak da, her platformda dile getirdiğim gibi devletimizden ve federasyonumuzdan, bu konuda destek beklediğimizi yinelemek isterim. Taraftarımıza şükranlarımı sunuyor, zorlu lig ve Eurocup ikinci tur mücadelemizde verdikleri desteğin artarak sürmesini rica ediyorum.?



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli