Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Banvit Basketbol Kulübü yeni bir projeye imza atıyor

Banvit Basketbol Kulübü yeni bir projeye imza atıyor

Gelecekte, ülkemizin en geniş kapsamlı basketbol altyapı projesi olacak Banvit Basketbol Akademi isimli projenin startını 24 Eylül günü İzmir´den veriyor.

Gelecekte, ülkemizin en geniş kapsamlı basketbol altyapı projesi olacak Banvit Basketbol Akademi isimli projenin startını 24 Eylül günü İzmir´den veriyor.
Kurulduğu günden bu yana altyapıya yatırımları ve üst düzey organizasyonları ile basketbol camiasının takdirini kazanan Banvit Basketbol Kulübü, yeni bir projeye daha imza atmak üzere.
Banvit Basketbol Akademi projesi kapsamında öncelikli olarak geleceğimizin güvencesi çocuklarımıza ve gençlerimize verilecek basketbol eğitiminin yanı sıra, yetenekli sporcuların tespit edilerek Türk Basketbolu´na kazandırılması hedefleniyor.
İzmirli basketbol severlerin yakından tanıdığı Murat Aşkın, bugüne kadar Türk basketboluna onlarca yıldız kazandıran Menderes Gümüşdal ve Celal Hoplar´ın antrenörlüğündeki Banvit Basketbol Akademi, İzmir Türk Koleji´nin Mithatpaşa´daki Bahattin Tatış ve Bornova´daki kampüslerinde 24 Eylül Cumartesi günü eğitime start verecek. Proje, Banvit´in gücü ile önce İzmir geneline yayılacak, hemen ardından ise ulusal niteliğe bürünecek. Böylelikle ülkemizin en geniş kapsamlı basketbol alt yapı organizasyonu kurulacak.
Banvit Basketbol Akademi ile İzmir ve Türk Basketbol alt yapı eğitimine ivme kazandıracağını vurgulayan Banvit Basketbol Sportif A.Ş. Sportif Direktörü Turgay Çataloluk: ?Kulübümüz, Türk Basketbolu´nda yer almaya başladığı ilk günden itibaren hep uzun vadeli düşünmüştür. Bugüne kadar şehrimiz Bandırma´da sürdürdüğümüz tüm bu yatırım ve faaliyetlerimizi artık ülkemizin başka illerine de taşımamızın zamanının geldiğini düşünerek yeni bir projeye imza attık. ?Banvit Basketbol Akademi? adı ile ilk olarak İzmir´de hayata geçireceğimiz bu projemizde de yine ilk hedefimiz çocuklarımıza hak ettikleri kaliteli basketbol eğitimini verirken, aynı zamanda aralarından yetenekli sporcularımızı keşfederek Kulübümüze ve dolayısı ile Türk Basketbolu´na kazandırmak ve vitrine çıkarmak olacaktır. Umuyoruz ki çok kısa sürede başarılı olacak ve farkını hissettirecek bu proje yavaş yavaş tüm Türkiye geneline yayılacaktır. Şimdiden hem İzmir şehrine, hem de Kulübümüz ve Türk Basketboluna hayırlı olmasını diliyorum.?
Banvit Basketbol Akademi projesi, İzmir´de 24 Eylül Cumartesi günü öncellikle, İzmir Türk Koleji´nin Bornova ve Mithatpaşa´da bulunan kampüslerinde yer alan spor salonlarında gerçekleştirilecek.



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli