Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Banvit, Darüşşafaka´yı geçti

Banvit, Darüşşafaka´yı geçti

Banvit: 68 Darüşşafaka: 64

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi 11. hafta mücadelesinde Banvit, ilk yarısını geride kapattığı maçta Darüşşafaka´yı ikinci devredeki oyunuyla 68-64 mağlup etti.

Banvit, Kara Ali Acar Spor Salonu´nda oynanan mücadeleye Banvit, Tony, Rıdvan, Rautins, Caloiaro ve Vidmar beşiyle başladı. Karşılaşmaya Rıdvan Öncel´in sayılarıyla etkili bir giriş yapan Bandırma temsilcisi 5. dakikayı 13-5 önde geçti. Kalan dakikalarda Darüşşafaka oyuna ortak olsa da Banvit periyodu 21-19 üstün tamamladı.

İkinci çeyreğin ilk bölümünde iki takım da skor bulmakta zorlanmazken Banvit, Gasper Vidmar´ın sayılarıyla 15. dakikayı 30-27 önde geçti. Bu dakikadan sonra üç sayı çizgisi gerisinden Wilbekin ile sayılar bulan Darüşşafaka öne geçti ve soyunma odasına da 35-42 üstünlükle giren taraf oldu.

Üçüncü çeyreğin başında Banvit rakip sahaya geçişlerde üst üste hatalar yapınca fark çift hanelere çıksa da 25. dakikayı Yeşil ? Siyahlılar 38-46 önde geçti. Bu dakikadan sonra Adonis Thomas ile farkı eritmeye çalışan Banvit, Tony Taylor´dan da skor katkısı alınca final periyoduna 54-57 geride girdi.

Dördüncü çeyrekte bambaşka bir Banvit sahadaydı. Savunmada rakibine kolay sayı şansı vermeyen ve savunma ribaundlarını toplayan Turuncu ? Yeşilliler Tony Taylor ve Angelo Caloiaro´nun sayılarıyla farkı kapatıp, ardından da öne geçerken maçı 68-64 kazandı ve ligde galibiyet sayısını 5´e çıkardı.

Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Banvit Darüşşafaka geçti
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false