Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Banvit Play-Off´lara Çeyrek Finalde Veda Etti

Banvit Play-Off´lara Çeyrek Finalde Veda Etti

Spor Toto Basketbol Ligi Play-Off Çeyrek Final ikinci karşılaşmasında Darüşşafaka Doğuş ile Banvit karşı karşıya geldi.

Spor Toto Basketbol Ligi Play-Off Çeyrek Final ikinci karşılaşmasında Darüşşafaka Doğuş ile Banvit karşı karşıya geldi.
İlk periyotta her iki takımda hücumlardan karşılıklı boş dönmesinin ardından ilk basket Slaughter´den geldi. Ardından Johnson ve Moerman ile Banvit ikinci dakikaya 6-0 önde girdi. İlk periyodun son 5 dakikasında Darüşşafaka Doğuş özellikle Mehmet Yağmur ve Preldzıc ile skor üretince oyundan kopmadı. İlk periyodu Banvit 17-15 önde bitirdi.
İkinci periyoda Darüşşafaka Doğuş, Wilbekin´in pota altından basketiyle başladı ve skor ilk kez eşitlendi: 17-17. Karşılaşmanın 14. dakikasına 29-23 önde giren Banvit´in sert savunmasını aşmakta zorlanan konuk ekip devrenin bitimine 3.23 dakika kala Wilbekin ve Harangody ile skor üretince ilk kez öne geçti: 33-35. Karşılaşmanın son dakikalarında Banvit´in art arda yaptığı hataları sonunda hücumlardan boş dönmesini iyi değerlendiren Darüşşafaka Doğuş bir anda 10 sayı farkla devreyi 35-45 önde bitirdi.
Üçüncü periyoda Darüşşafaka Doğuş ikinci yarıda kenardan giren Semih´in pota altı basketiyle başladı: 35-4. Periyodun ilk 5 dakikasını Darüşşafaka Doğuş Redding ve Wilbekin´in basketleriyle 43-53 önde geçti. Üçüncü periyotun sonuna kadar hiç faul almayan Wilbekin 26 sayı üreterek Banvit´e zor anlar yaşattı ve periyodu Slaughter´in son saniye basketine rağmen Darüşşafaka Doğuş 57-65 önde bitirdi.
Final periyoduna Banvit Vıdmar´ın basketiyle başladı. Ancak konuk ekibin hızlı hücumlarını önleyemeyen Banvit skor üretmekte zorlandığı 34. dakikaya 60-74 geriden geldi. Karşılaşmanın bitimine 5 dakika kala 62-77 önde giren Darüşşafaka Doğuş özellikle Wilbekin ile skor üreterek Banvit´i zor anlar yaşatmaya başladı. Bitime 3 dakika kala karşılaşmayı 18 sayı farkla 66-84 önde götüren Darüşşafaka Doğuş karşılaşmadan 73-86 galip gelerek ayrıldı ve seride 2-0 öne geçme başarısını gösterdi.
Karşılaşmanın en skorer oyuncuları Darüşşafaka Doğuş´dan Wilbekin 29 sayı, Banvit´ten de 21 sayı ile oynayan Moerman oldu.
Haber Merkezi



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı