Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

BANVİT, TED Kolejinden rövanşı aldı Banvit: 92 - Rönesans TED Ankara Kolejliler: 70

BANVİT, TED Kolejinden rövanşı aldı Banvit: 92 - Rönesans TED Ankara Kolejliler: 70

Banvit Spor Toto Basketbol Ligi 22.hafta karşılaşmasında Bandırma´da konuk ettiği Rönesans TED Ankara Kolejliler takımını 92-70 mağlup etti.

Banvit Spor Toto Basketbol Ligi 22.hafta karşılaşmasında Bandırma´da konuk ettiği Rönesans TED Ankara Kolejliler takımını 92-70 mağlup etti.
Banvit karşılaşmaya Dominique Johnson, A.J.Slaughter, Tolga Geçim, Adrien Moerman ve Gasper Vidmar beşiyle başladı. Mücadelede ilk sayı Gasper Vidmar´dan geldi. Banvit hücumda Dominique Johnson ve A.J.Slaughter ile etkili olurken Rönesans TED Ankara Kolejliler ise Vladimir Dragicevic ve Erol Can Çinko ile karşılık verdi. Banvit ilerleyen dakikalarda boyalı alandan Gasper Vidmar´ın etkili oyunuyla farkı açmaya başlarken ilk çeyreği 29-20 önde kapadı.
İkinci periyoda hızlı başlayan taraf yine Banvit oldu. Adrien Moerman ve Jackie Carmichael ile etkili oynayan Banvit ikinci dakikada farkı 11 sayıya çıkardı ve skoru da 33-22´ye getirdi. İlerleyen bölümde Banvit hücumda rahat bir oyun sergilerken Keith Simmons ve Adrien Moerman ile hücumda skor üretince soyunma odasına 46-32 önde girdi. İkinci yarıya Rönesans TED Ankara Kolejliler Frank Elegar´ın sayısıyla başladı. Banvit A.J.Slaughter ve Keith Simmons ile hücumda etkili olurken Rönesans TED Ankara Kolejliler ise Marko Tomas ve Martynas Gecevicius ile cevap verdi. Banvit yakaladığı üstünlüğü periyot sonuna kadar koruyunca final periyoduna 63-48 önde girdi. Final periyoduna Rönesans TED Ankara Kolejliler Kalin Lucas´ın sayısıyla başladı. Banvit boyalı alandan Jackie Carmichael ile dış atışlardan da Adrien Moerman ve A.J.Slaughter ile etkili olunca üçüncü dakikada skoru 65-50´ye getirdi. Banvit hücumda Tolga Geçim ve A.J.Slaughter ile etkili oyununu sürdürünce karşılaşmadan da 92-70 galibiyetle ayrıldı ve ligde üst üste üçüncü galibiyetini almış oldu.
Bandırma Kırmızı´dan önemli galibiyet
Türkiye Basketbol Ligi 27.hafta karşılaşmasında Bandırma Kırmızı evinde, Mamak Belediyesi Ankara DSİ ?i 80-70 mağlup etti.
Kara Ali Acar Spor Salonu´nda oynanan karşılaşmanın ilk periyodunu 26-18 önde geçen Bandırma Kırmızı, ilk yarıyı da 33-27 önde kapattı.
İkinci yarıda farkı kapatan ve 3. Çeyreği 58-56 önde bitiren Mamak Belediyesi Ankara DSİ karşısında son periyotta tekrar üstünlüğünü ele alan Bandırma Kırmızı karşılaşmadan 80-70 galip ayrıldı.
Bandırma Kırmızı´da Metehan Akyel 22, Rıdvan Öncel 19 sayı ile galibiyette önemli rol oynarken, Mamak Belediyesi Ankara DSİ de Dontae Harris 25 sayı ile oynadı.
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli