Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Banvit A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Görener: Türkiyenin yeni ekonomik krizi teğet geçmesi mümkün değil

Banvit A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Görener: Türkiyenin yeni ekonomik krizi teğet geçmesi mümkün değil

Banvit A.Ş.nin, Osman Muslubaşın başkanlığındaki Bandırma Rotary Kulübü üyelerine verdiği geleneksel iftar yemeğinde konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Görener, Dünyanın içinde bulunduğu şu andaki ekonomik krizin, ülkemiz için teğet geçmesi..


Banvit A.Ş.`nin, Osman Muslubaş`ın başkanlığındaki Bandırma Rotary Kulübü üyelerine verdiği geleneksel iftar yemeğinde konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Görener, "Dünyanın içinde bulunduğu şu andaki ekonomik krizin, ülkemiz için teğet geçmesi mümkün değildir" dedi.
2008 yılında başlayan ekonomik kriz nedeniyle hâlen ABD`nin, 7 gün, 24 saat para bastığına dikkati çeken Görener, şu değerlendirmede bulundu:
"Buna karşın Avrupa Birliği ülkeleri ise ne yapacaklarını bilemiyor. Bu ülkelerden yalnızca Almanya`nın ekonomisi sağlam. Önümüzdeki aylarda, bu krize bağlı olarak İtalya ve Fransa başta olmak üzere Avrupa Birliği`ne bağlı ülkelerin kredi notlarının da ABD gibi düşeceğini sanıyorum. Bugünlerde sakın altına yatırım yapmayın. Yine eğer hisse senedine `kağıt`, bunların yer değiştirdiği yerlere `tahta` diyor ve hisse senetlerini uzun vadeli saklamayı düşünmüyorsanız, hisse senedine de yönelmeyin. Biz, bu ortamda, memleket olarak, yine de içinde bulunduğumuz duruma şükredelim. Ancak, önümüzdeki 8-10 yıl içinde, ülkemiz ve tüm dünyada enteresan yaşamlarla karşı karşıya kalacağımızı düşünüyorum. Bu nedenle paranızı çok dikkatli kullanın ve sakın fazla açılmayın."
2040 yılında dünya nüfusunun 9 milyar olacağının tahmin edildiğine işaret eden Görener, şunları söyledi:
"Bugün, dünyadaki açlık ortadayken, 2040`lı yıllardaki nüfusun nasıl besleneceğini düşünün. Bu nedenle yaşamlarını sürdürürken, kendilerine özgü lüks tüketimlere yönelen zenginlerden, özel vergiler alınmasının yararına inanıyorum. Yoksa bunun faturasının, bugünlerde, Afrika`da yaşandığı gibi sade yaşayan halk topluluklarına çıkacağı gerçeğini unutmayalım."
İftar yemeğinin ardından Rotary Kulübü Başkanı Osman Muslubaş, Banvit A.Ş.`nin kurucusu ve eski yönetim kurulu başkanı Vural Görener, şu andaki Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Görener ve Genel Müdür Turgut Görener`e gecenin anısına armağanlar verdi.           
Önder BALIKÇI

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false