Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Banvit Basketbol Kulübü Başkanı Özkan Kılıç:

Banvit Basketbol Kulübü Başkanı Özkan Kılıç:

Şu andaki lig birinciliğimiz, Banvit A.Ş. organizasyonu başarısıdır”

Banvitspor'un,  BEKO Basketbol Ligi'nde, 2013-2014 sezonunun bitmesine 4 hafta kala birinciliği garanti etmesi Banvitspor camiasında mutlulukla karşılandı. Banvit Basketbol Kulübü Başkanı Özkan Kılıç, şu değerlendirmede bulundu:
Bu başarı, Banvit A.Ş. organizasyonunundur. Başarıda emeği geçenleri oyuncularımız ve teknik ekibimiz başta olmak üzere tüm camiamızı  yürekten kutluyorum. Banvitspor olarak son 5-6 yıldır çok iyi bir transfer politikası izleyerek, iyi bir mozaik ve iskelet oluşturduk. Takımımızda 4 yıl Koç olarak çalışan Orhun Ene döneminde de ligde final oynadığımız gibi hep üst sıralarda yer aldık. Bu yıl takımımızın baş antrenörlüğünü üstlenen Yunanlı Dimitris Itoudis'ten de çok memnunuz. Çok kısa süre içinde takıma uyum sağlayarak başarılı oldu. Şu anda ligde oynadığımız 26 maçın 25'ini kazanarak, ligin bitimine 4 hafta kala birinciliği garantiledik ve böylece Banvitspor'un tarihinde bir ilki de gerçekleştirdik. Ancak şimdi her şey bitmedi. Önümüzde çok zor bir play-off maçları süreci bulunuyor. Sekiz takımın katılacağı maçlar çok zor geçecek. Çünkü ligi sekizinci bitirecek takım bile çok güçlü olacak. Şampiyonluk için elimizden geleni yapacağız. Ancak play-off maçlarında seyircimizin büyük desteğine ihtiyacımız var. Bu konuda seyircimize biraz kırgınım. Çünkü, maç seçiyorlar. Örneğin son olarak Bandırma'da, Uşak Sportif ile oynadığımız maça da çok az seyirci geldi. Play-off maçlarında çok daha fazla seyirci ve destek bekliyoruz.”
BEKO Basketbol Ligi'nde, İstanbul'un güçlü kulüplerinden çok daha az bütçeyle mücadele ettiklerine işaret ederken, yıllık bütçelerinin yaklaşık 8 milyon dolar olduğunu vurgulayan Kılıç, 1994 yılında kurulan kulübümüzün takımı Banvitspor, önce 2. Türkiye Ligi'nde mücadele etti. 2004-2005 sezonundan bu yana 1. Lig'deyiz. Tüm amacımız, bu yıl şampiyon olarak, Bandırma'ya ve Banvit A.Ş. camiasına şampiyonluk armağan etmektir” diye konuştu.
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli