Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Banvit Yönetim Kurulu Başkanı Görener,

Banvit Yönetim Kurulu Başkanı Görener,

Bandırmada, lodos rüzgarı estiği günlerde Banvit A.Ş.nin Külefli Köyündeki büyükbaş besi çiftliği yöresinden geldiği iddia edilen koku ile ilgili olarak Banvit A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Görener, basın toplantısı düzenledi.

Bandırma`da, lodos rüzgarı estiği günlerde Banvit A.Ş.`nin Külefli Köyü`ndeki büyükbaş besi çiftliği yöresinden geldiği iddia edilen koku ile ilgili olarak Banvit A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Görener, basın toplantısı düzenledi.
Kuruluşlarının, hiçbir zaman, ticari hesaplar uğruna Bandırma ve çevreye zarar verme anlayışlarının bulunmadığına dikkati çeken Görener, şunları söyledi:
`` Bizim kurum politikamızın bakış açısında Bandırma`yla el ele büyüme ilkesi öncelik taşımaktadır. Kurumlar maalesef otomatik yönetilemiyorlar, sonunda işleri yapanlar, insan. Zaman zaman` beşer şaşar` durumuna düşüyoruz ama bu şaşılmış durumun şirketimizin politikası olmadığı kesindir. Diğer taraftan şirketin de bu şaşmayı tekrarlamamak için önlemler alması gerekir. Evet, Hava Üssü`nün arkasındaki arazide yer alan kemre, bizim Külefli çiftliğimizdendir. O kemreyi nakliyeciden alan çiftçiler de, tarlalarına karıştırmak için almaktadırlar. Ancak bu kemreyi tarlaya karıştırmayıp, bekletmiş olduklarından bu koku oluşmuştur. Konuyu ben de, maalesef gazetelerden öğrendim ve ardından kendi imkanlarımızla bu kemreleri yayıp, pullayarak gömmeye başladık. Bu rahatsızlık için bizim de üzgün olduğumuzu bilmenizi isteriz. Bundan sonra Bandırma merkeze 10 kilometre uzaklığa kadar, kemre yollanmasına kesinlikle izin vermeyeceğimiz gibi bu uzaklık dışında kalan tarlalarda kemrenin anında yayılarak sürüleceğini kontrol edeceğiz.``
Basın toplantısında soruları da yanıtlayan Görener,  2006 yılında girdikleri kırmızı et sektöründe 2010 yılı dışında hep zarar ettiklerini, geçen yıl da ortaya çıkan kokuya karşı önlem olmak üzere Külefli çiftliğindeki 24 bin baş hayvanın sayısını 9 bine kadar indirdiklerini belirtti. Külefli çiftliğini kapatmayı düşünmediklerini ancak, kırmızı et sektöründe gerçekleştirecekleri yol haritasını gözden geçireceklerini vurgulayan Görener,  "Üretim yapıp yapmamaya karar vermek için şapkamızı önümüze koyup düşüneceğiz. Gerekirse, üretimden vazgeçerek başka şirketlerin yaptıkları gibi hayvan satın alarak da sektörde kalabiliriz`` dedi.
Banvit A.Ş.`nin Irak ve İran pazarlarındaki beyaz et ihracatının sürekli arttığına dikkati  çeken Görener, toplam üretimlerinin ¼, 1/5`inin ihracata gittiğini açıkladı. Suriye`deki iç savaşın bir an önce bitmesinin bu güzergah üzerinden Ortadoğu ülkelerine yaptıkları ihracatı rahatlatacağını belirten Görener, Bandırma`daki tesislerinde günde 270 bin, Elazığ`da kurdukları kesimhanede ise günde 30 bin adet kesim gerçekleştirdiklerini, Elazığ`daki kesimi önümüzdeki yıl 100 bine yükseltmeyi hedeflediklerini bildirdi. Görener,  Banvit`in genel ülke pazarında, tonajdaki payının yüzde 10-12.5 civarında bulunduğunu belirtti.
Önder Balıkçı


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli