Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Banvit´in Gençleri Anadolu Efes´i eze eze şampiyon oldu

Banvit´in Gençleri Anadolu Efes´i eze eze şampiyon oldu

Banvit BK Gençleri: 91 Anadolu Efes Gençleri: 68

İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu´nda düzenlenen Basketbol Gençler Ligi Dörtlü Final´de final maçında Banvit BK, Anadolu Efes´i 91-68 mağlup ederek şampiyon oldu.

Banvit BK´nın gençleri karşılaşmaya Eray Akyüz, Atakan Erdek, Hakan Sayılı, Sadık Emir Kabaca ve Alperen Şengün beşi ile başladı. Mücadeleye hızlı başlayan taraf Banvit BK oldu. Hücumda Eray Akyüz ve Atakan Erdek´in sayılarıyla iyi oynayan Banvit ilk çeyreği de 25-14 önde tamamladı.

Mücadelenin ikinci periyoduna her iki takım da hücumda aktif oynayarak başladı. Banvit BK´da hücumda Sadık Emir Kabaca ve Alperen Şengün sayılar üretince 15. dakikayı 37-23 önde geçti. Kalan bölümde hücumda Anadolu Efes daha aktif oynasa da Banvit soyunma odasına 46-34 önde girdi.

İkinci yarıya hızlı başlayan taraf Banvit BK oldu. Hücumda Eray Akyüz ve Alperen Şengün önderliğinde sayılar üreten Banvit BK, 25. dakikada skoru 59-38´e getirdi. Kalan bölümde oyundaki kontrollü oyununu sürdüren Banvit BK´nın gençleri final çeyreğine de 66-51 önde girdi.

Son çeyreğe Banvit tamamen oyunun kontrolünü elinde tutarak başladı. Hücumda Sadık Emir Kabaca ve Alperen Şengün ile sayılar üreten Banvit 35. dakikada skoru 83-63´e getirdi. Kalan bölümde kontrollü bir oyun oynayan Banvit´in gençleri karşılaşmadan da 91-68 galibiyetle ayrılarak Basketbol Gençler Ligi´ni şampiyon olarak tamamladı.

Merhum Doğan Hakyemez anısına verilen Basketbol Gençler Ligi Dörtlü Final En Değerli Oyuncusu Ödülü, Banvit Basketbol´dan Alperen Şengün´ün oldu. Şengün´e ödülünü, merhum Doğan Hakyemez´in kızı Burcu Hakyemez sunarken, A Milli Erkek Takım Menajeri Kerem Tunçeri de Lenovo tablet ve THY´den yurtdışı uçak bileti ödüllerini verdi.



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false