Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Banvitin yeni kuluçka tesisinde üretim başladı...

Banvitin yeni kuluçka tesisinde üretim başladı...

Banvit, yurt içi yatırımları kapsamında Balıkesirin Pamukçu mevkiinde devreye aldığı yeni kuluçka tesisi ile haftada 4,5 milyon adet civciv üretim kapasitesine ulaştı...

Banvit, yurt içi yatırımları kapsamında Balıkesir`in Pamukçu mevkiinde devreye aldığı yeni kuluçka tesisi ile haftada 4,5 milyon adet civciv üretim kapasitesine ulaştı...
Banvit, Balıkesir`in Pamukçu mevkiinde yapım çalışmaları tamamlanan yeni kuluçka tesisini faaliyete geçirdi. Tesis ilk etapta 1.600.000 adet / hafta civciv üretim kapasitesi ile üretim gerçekleştirecek. Devam eden ek yatırımlarla birlikte Pamukçu kuluçka tesisinin kapasitesi, ilerleyen süreçte 3.200.000 adet / hafta civciv üretim kapasitesine yükseltilecek.
2013 yılı içerisinde Elazığ`daki piliç eti üretim tesislerini de devreye alan Banvit, bu ilimizdeki kuluçka tesisi, ana üretim merkezi Bandırma`da bulunan ve yeni eklenen Balıkesir Pamukçu kuluçka tesisleri ile birlikte yaklaşık 4.500.000 adet / hafta civciv üretim kapasitesine ulaşmış oldu. Bu kapasitenin yeni kuluçka tesisisinde devam eden kapasite artırım çalışmalarının tamamlanmasının ardından 6.000.000 adet / hafta civciv üretim kapasitesine ulaştırılması planlanıyor.
Pamukçu kuluçka tesisinin faaliyete geçirilmesiyle ilgili konuşan Banvit Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Görener, yeni yatırımlar gerçekleştirerek ülke ekonomisi ve istihdamına katkıda bulunmaktan dolayı mutluluk duyduklarını ifade etti. 
Görener; "Banvit`in artan bir üretim kapasitesi var. Şu an Bandırma, İzmir ve Elazığ`daki kesim tesislerimizde günde 500 bin adet piliç işleme kapasitesi ile çalışıyoruz. Kısmetse önümüzdeki dönemlerde bu üretim kapasitemizi de artıracağız. Dolayısıyla faaliyete geçirdiğimiz Pamukçu kuluçka tesisimizle artan iç pazar ve ihracat çalışmalarımızla daha rahat bir hareket kabiliyetine kavuşuyoruz. Bu yatırımlarımızla Banvit`in üretim kalitesini daha yukarılara taşırken, çalışmalarımızın pazar payı ve kârlılık anlamındaki müspet etkilerini birlikte görmeyi arzu ediyoruz" dedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli