Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Banvitspor Kulübü Başkanı Özkan Kılıç:

Banvitspor Kulübü Başkanı Özkan Kılıç:

?Muhteşem seyircimizin de desteğiyle Galatasaray´ı yine yenmek istiyoruz?

Banvit Basketbol Kulübü Başkanı Özkan Kılıç, 13 Şubat 2017 Pazartesi günü oynayacakları Galatasaray Odeabank karşılaşmasını kazanmak istediklerini belirtti. Kılıç, maçın zor geçeceğine dikkat çekerken, şu değerlendirmede bulundu:
?Galatasaray, çok değerli bir antrenöre ve oyuncu kadrosuna sahip önemli bir takım. Galatasaray´a karşı ligin ilk devresinde, İstanbul´da oynadığımız karşılaşmayı kazanma başarısını göstermiştik. Pazartesi günü, evimizde oynayacağımız karşılaşma ise ligde bulunduğumuz durumu korumak ve üst sıraları zorlamak adına çok büyük önem taşıyor. Muhteşem taraftarımızın da desteğiyle güçlü rakibimizi yine yeneceğimize inanıyorum.?
AVRUPA´NIN EN ZORLU LİGİ TÜRKİYE´DE
Avrupa´nın en zor ve çekişmeli liginde mücadele ettiklerine dikkat çeken Kılıç, ?Ligimizde 4 Euroleague, 4 Şampiyonlar Ligi, 2 Avrupa Kupası takımının yanı sıra çok değerli coachlar ve kaliteli oyuncular bulunuyor? dedi. Kılıç, bu kadar kaliteli bir ligde başarılı olmak için çok çalışmak gerektiğinin altını çizerken, açıklamalarını şöyle sürdürdü:
?Şu anda, Avrupa liglerinde mücadele eden diğer ülkelerle kıyasladığımızda en büyük çekişmeye sahne olan lig, bizim Süper Ligimizdir. Böylesine çekişmeli bir ligde, şu anda dördüncü sırada bulunuyoruz ve Eroleague takımları ile oynadığımız 5 maçta 4 galibiyet almış durumdayız. Dolayısıyla şu ana kadar oluşan tablodan memnunum.?
TÜRKİYE KUPAS´NI MÜZEMİZE GÖTÜRMEK İSTİYORUZ
Ligin ilk devresinde, ilk 8 sırayı alarak Türkiye Kupası´na katılma başarısı gösteren tüm takımları kutlayan Kılıç, şu değerlendirmede bulundu:
?15-19 Şubat 2017 tarihleri arasında, Ankara´da düzenlenecek İntegral Forex Türkiye Kupası organizasyonu, ligin en formda takımlarının mücadele edeceği çok keyifli ve çekişmeli bir gösteriye sahne olacak. Kulüp olarak hedefimiz ise adım adım düşünerek, son güne kadar organizasyonun içinde kalmaya çalışmaktır. Türkiye Kupası çeyrek finalinde rakibimiz Beşiktaş Sompo Japon olacak. Lig maçında kaybettiğimiz rakibimize karşı bu kez kazanarak adımızı Türkiye Kupası yarı finaline yazdırmak istiyoruz. Amacımız ise Türkiye Kupası´nı müzemize götürmektir.?
AVRUPA MAÇLARIMIZDA DA BAŞARILIYIZ
Bu sezon ilk kez organize edilen Şampiyonlar Ligi grup aşamasını ikinci sırada tamamlayarak son 16 turuna doğrudan katılmayı başardıklarına işaret eden Banvit Basketbol Kulübü Başkanı Özkan Kılıç, şöyle konuştu:
?Son 16 turunda rakibimiz, Avtodor Saratov(Rusya)-Ewe Basket Oldenburg(Almanya) eşleşmesinin galibi olacak ve ilk maçı 28 Şubat´ta, deplasmanda; ikinci maçı ise 7 Mart´ta, Bandırma´da oynayacağız. Rakiplerimiz, her ne kadar önemli ekolleri temsil etseler de, her iki takımı da geçecek güce sahip olduğumuzdan ve Şampiyonlar Ligi´nde ilk 8 takım arasına ismimizi yazdıracağımızdan kuşku duymuyorum. En büyük hedefimiz ise son dört takım arasına kalarak, Bandırma´mızı ve ülkemizi, Şampiyonlar Ligi Final Four´unda temsil etmektir.?
BANDIRMA KIRMIZI´YA BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ
?Bandırma Kırmızı? takımının öncelikli hedefinin altyapıdan yetişen sporcuları BANVİTSPOR A Takımı ve Türk basketboluna hazırlamak olduğuna dikkat çeken Kılıç, şunları söyledi:
?Bu bağlamda, Türkiye liglerine baktığımızda, geçmiş sezonlarda GENÇ BANVİTLİLER, şimdi ise BANDIRMA KIRMIZI formasını giyen çok sayıda oyuncu bulunmaktadır ki, bu durum, bizim için en büyük gurur kaynağıdır. Bu sezona geçecek olursak, Bandırma Kırmızı, 20 yaş ortalaması ile Türkiye Basketbol Ligi´nin en genç takımıdır. Tabii, sezon içinde de, genç takım olmanın avantajlarını ve dezavantajlarını yaşayarak, inişli-çıkışlı bir grafik gösterdiler. Genel olarak baktığımızda ise ligin en genç yabancılarına sahip bulunmaları(Tonye Jekiri 1994 doğumlu, Erxhan Osmani 1998 doğumlu) nedeniyle de, bu sezon çok büyük bir çekişmenin yaşandığı Türkiye Basketbol Ligi´nde play-off yarışının içinde yer almalarını ve Federasyon Kupası´nda ilk 8 takım arasına girmelerini başarı olarak değerlendiriyorum.?
Haber : Önder Balıkçı



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı