Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Banvit´te hedef heyecan verici maçlar izletmek

Banvit´te hedef heyecan verici maçlar izletmek

Banvit Basketbol Kulübü Başkanı Özkan Kılıç, ?Öncelikle takı-mımızda kendi çocuklarımız oynasın istiyoruz.? diye konuştu.

Türkiye Basketbol Ligi ekiplerinden Banvit Basketbol Kulübü Başkanı Özkan Kılıç, transferler ve gelecek sezonla ilgi düşüncelerini açıkladı. Geçen yıllarda yaşanılan deneyimler ve bu sezon başında alınan karar gereğince takımda büyük bir revizyona gitme ihtiyacı duyduklarını belirten Başkan Özkan Kılıç, ?Aslında takımımızdaki oyuncularımızın hepsinin emeği çok büyüktür. Hepsi çok büyük katkı sağlıyordu takıma. Hepsini verdikleri emek ve kattıkları değer için hepsine teşekkür ederiz ama geçen seneki takımı olduğu gibi değiştirme kararı aldık ve bu yıl da, bu karar doğrultusunda transfer çalışmalarımıza başladık. Şu an itibariyle altı yabancı oyuncuyla yolumuzu ayırdık. Onların yerine de yeni 6 yabancı oyuncu aldık. Vladimir Veremenko, Chuck Davis, Sanmy Mejia, Viadimir Dragicevic, Earl Rowland ve Jimmy Baron ile yollarımızı ayırdık, yerlerine de Adrien Moerman (Fransız), Gasper Vidmar (Sloven), A.J.Slaughter (Amerikalı), Courtney Fortson (Amerikalı) , Dominigue Johnson (Amerikalı), Jackie Carmichael (Amerikalı), bir de Türk olarak Trabzonspor´da oynayan genç oyuncu Nusret Yıldırım´ı kadromuza dahil ettik.? dedi.
Takımızda geçen sezondan sadece Can Maxim Mutaf tuttuklarını ifade eden Kılıç, ?Alt yapıdan Tolga Geçim ve Talat Altunbay´ı kadromuzda bıraktık. Şu anda tek belirsizliğimiz, Keith Simmons´un durumu. O, Türk pasaportlu olarak oynuyor, bizden kazandığı hak sayesinde. Onunla henüz anlaşma sağlayamadık. Durumunun ne olacağını da bilmiyoruz. Ama olmadığı takdirde başka oyuncuyla temasa geçeceğiz.´´ dedi.
Kadronun hazır olduğunu belirten Başkan Kılıç,´´15 Ağustos´ta A takımımız çalışmalarına başlayacak. Onlar da kendi programlarını yaptılar. İstanbul´da TÜBAD Turnuvası oynayacaklar. Onun öncesinde ve sonrasında yurt dışına üç turnuvaya katılacaklar. Bunlar bu yıl değişik ülkelerde olabilir, İtalya, Hollanda, Yunanistan gibi. Şu an kurduğumuz takımın, bize göre daha takım kimyası oturmadı, oturacak. Yeni oyuncular Banvit´i tanıyacak. Nasıl bir takım ortaya çıkacak ben de çok merak ediyorum ama biz, daha heyecan verici, daha istekli, durağanlaşmış ve de seyirciye hoş gelmeyen basketboldan uzak, gerçekten keyif veren bir takım kurduk diye düşünüyoruz. Aldığımız oyuncuların tamamı birbirinden kaliteli diyebilirim. Ama bunları harmanlayıp da sonucunda bir takım oluşturmak, asıl mesele burada. Ben çok ümitliyim. Koç Selçuk Ernak ile devam edeceğiz.´´ diye konuştu.
Hedeflerinin çıkabildikleri kadar yukarı çıkmak olduğuna dikkati çeken Kılıç, şunları söyledi: ?Biz teknik ekibimize de söyledik. Bu takımda kendi alt yapımızdan çıkan oyuncuları oynatmak istiyoruz. 6 yabancımız varsa, diğer 6´sının ise alt yapımızdan olmasını istiyoruz. Bizim olmazsa olmazımız bu. Alt yapıdaki çocuklarımız, bu formayı giymeli. Bizim takımımız küme düşmesin, o basamağın bir üstünde olsun sorun değil ama altyapımızda bizim çocuklar oynasın. Türkiye Ligi´nde aynı parayı biz yine harcayalım, küme düşme çizgisinden bir sıra üstte olalım, çocuklarımız oynasın ama küme düşmeyelim.?
Avrupa maçlarının da asıl hedefleri arasında bulunduğunu vurgulayan Kılıç, ?Biz geçen yıl Euro Cup´ta Avrupa üçüncüsü olduk. Final-Four ?a gittik. Çok büyük başarı oldu bence. Bu yıl da Avrupa´da yine hedefimiz Final- Four. Türkiye Ligi´nde de tabii ki yukarılara gitmek istiyoruz. Ama küme düşmezsek, kendi değerlerimize değer katarsak bizce bu daha makbul.? diyerek sözlerine ekledi.
Haber: Ahmet Pesen



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı