Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

Banvitten sosyal sorumluluk etkinliği

Banvitten sosyal sorumluluk etkinliği

Banvitten 2. Ağız ve Diş Sağlığı Günleri düzenlendi.

Banvit`ten 2. Ağız ve Diş Sağlığı Günleri düzenlendi.
Banvit`in, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Bandırma Şubesi ile birlikte 2007 yılından bu yana yürüttüğü "Kızlar Banvit`li Okula" burs programı kapsamında 2.`si düzenlenen "Ağız ve Diş Sağlığı Günleri", 23 - 24 Mart tarihlerinde Banvit`in Bandırma`da kurulu merkez kampüsünde  gerçekleştirildi.
Ege Ağız Diş Sağlığı ve Diş Hekimleri Derneği ile Ayaz Diş Polikiliniği`nin desteği ile 18 uzman diş hekiminin yer aldığı etkinlikte 125 çocuğun diş kontrolleri ve tedavileri gerçekleştirildi. Öğrencilere, Ege Ağız Diş Sağlığı ve Diş Hekimleri Derneği tarafından dişlerin neden ve nasıl fırçalanması gerektiği uygulamalı olarak anlatılarak, diş fırçaları dağıtıldı.
İki gün süren tedavi programına Yeni Hayat Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Mutlu Rehbilitasyon Merkezi, Bandırma Çocuk Esirgeme Kurumu`ndan gelen çocuklar ve "Kızlar Banvit`le Okula" burs programında yer alan kız öğrenciler katıldı.
Banvit ve ÇYDD Bandırma Şubesi işbirliği ile 6 yıldan bu yana devam ettirilen "Kızlar Banvit`le Okula" isimli eğitime kazandırma programı kapsamında Bandırma ve çevresinde eğitim olanaklarına ulaşmakta güçlük çeken 83 kız çocuğuna destek sağlanıyor.
Banvit, burs programındaki öğrencilerin sadece eğitimleriyle değil aynı zamanda hayata katılımlarıyla da yakından ilgileniyor ve düzenlediği çeşitli sosyal aktivitelerle çocukların kişisel gelişimlerini destekliyor. Ayrıca bu çalışmalara burs programından yararlanan öğrencilerin ailelerini de dahil ederek, eğitim sürecinde önemli rolü olan anne ve babalara yönelik gerçekleştirilen eğitim seminerleri ve veli toplantıları ile ailelerin bu alandaki bilinç düzeyleri ve farkındalıklarının da artırılmasına çalışıyor.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı