Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Başaran, Balıkesir´in depreme hazır olduğunu öne sürdü

Başaran, Balıkesir´in depreme hazır olduğunu öne sürdü

AK Parti Balıkesir İl Başkanı Ekrem Başaran, AFAD Balıkesir Başkanlığı´nı ziyaret etti.

AK Parti Balıkesir İl Başkanı Ekrem Başaran, AFAD Balıkesir Başkanlığı´nı ziyaret etti.
Balıkesir´de yaşanan deprem ile ilgili olarak değerlendirmelerini paylaşan Başaran, ?Balıkesir hem kentleşmesi hem de kurumların kapasitesi bakımından depreme hazır? diye konuştu.
Geçtiğimiz gece Balıkesir´den peş peşe meydana gelen depremler vatandaşların dikkatini tekrar deprem konusuna çekti.
Balıkesir´de yaşanan deprem vatandaşları tedirginliğe sevk ederken kurumlardan vatandaşları rahatlatan açıklamalar gelmeye başladı.
AK Parti İl Başkanı Ekrem Başaran´ın Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Balıkesir İl Müdürü Bayram Şahin´i ziyaretinde konuyla ilgili olarak konuştu. Depremin Türkiye´nin bir gerçeği olduğunu vurgulayan Ekrem Başaran, Balıkesir´in depremle ilgili durumunu, depremle yaşamaya alışacağız, bu bizim ülkemizin hatta bizim şehrimizin bir gerçeği. Geçmişte ülkemizde depremle ilgili çok acı tecrübelerimiz oldu. En büyüğü de 17 Ağustos 1999 Kocaeli depremiydi. Ama Türkiye 1999´daki Türkiye değil, artık kurumlarıyla, vatandaşlarıyla deprem gerçeğine daha hazırlıklıyız. Hala bazı şehirlerimizde eksiklerimiz olabilir ama Balıkesir hem kentleşmesi hem de kurumların kapasitesi bakımından depreme hazırlıklı bir şehir? şeklinde değerlendirdi.
Başaran, olası İstanbul depreminin Balıkesir´e etkisi hakkında ise ?İstanbul´da yaşanacak olası deprem Balıkesir´i de etkileyecektir, bu anlamda Balıkesir olarak en kötü senaryoya hazırlıklı olmalıyız. Balıkesir´deki tüm kurumlar olası İstanbul depremi konusunda tüm hazırlıklarını gözden geçirmeli.? diye konuştu. Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli